Etter en ny seier mot Sandnes har Sveiva-herrene nærmest et ben i semifinalen. Med tre matchballer kommende helg bør det bli avansement.

[vc_row css=”.vc_custom_1521439379234{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2018/03/PHV3113.jpg?id=16382) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1474736972529{background-color: rgba(0,0,0,0.2) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Sveiva-herrene nærmer seg avansement

Bilder

Vi var litt skuffet over prestasjonen og innrammingen i den første kvartfinalekampen. Det var lite som minnet om at sluttspillet hadde startet og det ønsket  Sveiva-herrene å gjøre noe med. De tok kommandoen fra start og kjørte bortelaget skikkelig de første 3-4 minuttene. Tempo var høyere, bevegelsene var bra og presisjonen var godkjent, men tross dette, og mot spillets gang så var det gjestene Sandens som tok ledelsen 0-1. De hadde knapt vært over midten, men det betyr jo som sagt ikke allverden i denne idretten vår. Det er målene som teller. Og 0-1 ble etterfulgt av 0-2 og 0-3 før perioden var halvspilt.  Tross et gedigent spillemessig overtak hadde Sveiva-herrene spilt på seg tre kontringer og like mange baklengs.  Bortelaget jobbet skoene av seg i forsvar og hadde nærmest bygget opp en god gammeldags kjøttmur foran sin egen keeper.  Sveiva-herrene manglet litt klokskap i avslutningsøyeblikket samtidig bortelaget gjorde det vanskelig for dem.

Stemningen i Sveiva-leieren var overraskende rolig. Man satt med en følelse om muren på et eller annet tidspunkt ville slå sprekker, og at man da samtidig håpet på den klisjeaktige ketchup-effekten.  Og den første reduseringen kom tidlig i den andre perioden.  Men ketchup-effekten lot vente på seg. I stedet kom 1-4, men da perioden nærmet seg slutten orket ikke gjestene å stå i mot lengre. Tre kjappe mål sørget for 4-4 etter 40 og man følte at man hadde en viss kontroll på kampen.

Men Sandnes kastet aldri inn håndklet i denne kampen og selv på 6-4 etter 51 minutters spill kom de tilbake å lagde ny spenning ut av det.  Men når 7-5 kom hadde de ikke mer å sparke i fra med. Da var løpet kjørt og Sveiva-herrene fikk til og med æren av å pynte på resultatet til 8-5 noen sekunder før slutt.  De leder nå 2-0 i kamper og har tre matchballer den kommende helgen. De to første kampene spilles i Sandnes, mens den siste spilles i Rommenhallen på søndag hvis det skulle trenges.