Det var en god dag om du spilte kamp i gult og lilla denne helgen.

 

Herrer elite startet med kamp kl 14.00 etterfulgt av G17 kl 17.00 i Rommenhallen.

Det er synd at elite kampene ikke filmes i henhold til Tv2 og MyGame avtalen til NBF, for da kunne vi kanskje fått klippet ut situasjoner fra tidligere kamper, som igjen oppstår under dagens kamp mot Tunet. Det er ikke bare for publikum, rekruttering og sponsorer at streaming av kamper er viktig, men også for utvikling av lag, spillere, systemer og sporten.

 

Det er som andre nettsider skriver, det tok litt tid før Sveiva kom i gang, men da var det dessverre for sent. Det var ikke fordi laget ikke våknet før etter 8 baklengs mål, men det var fordi motangrepet til Tunet sitt spillesystem ikke var på plass, og enkelte personlige feil.

 

Kjempe skryt til Tunet sin målvakt for alle skudd og styringer han tar, og en velfortjent banens beste. For Sveiva sin del ble det litt for stort sprik i spillet mellom midt og topp som gjør at pasningene ikke kommer helt gjennom mot et veldig rutinet Tunet.

 

Klaging på dommerne under kamp kommer man ikke langt med, men det som oppleves som trist og litt urettferdig er hvordan enkelte kjente spillere har så mye innflytelse at dommeravgjørelser blir tatt på bakgrunn av hva en spiller sier. Dette er kanskje noe som ville blitt bedre om kampene ble filmet, ikke fordi vi oppfordrer til klaging og hets, men fordi de dommerne som ønsker å bli bedre kan gå inn og gjøre analyse av egne prestasjoner.

 

Så videre til to Sveiva spillere som hadde dagen, Oliver Sletten og Brage Harby noterte seg to mål hver, men det holdt dessverre ikke når 15 gikk forbi eget forsvar. Det var flere andre som fikk vise seg frem i lørdagens kamp da tredje femmeren fikk mer spilletid enn normalt. Stian Larsen-Asp, Jostein Nordseth Andreas Ytreberg og Theodor Svensson fikk alle vise seg frem, og imponerte med tett forsvarsspill og bevegelse på hodet og kropp.

 

Det var hyggelig å se at tidligere Sveiva helter hadde møtt opp for å se kamp, og at de med langtidsskade var med på benken.

 

G17 spilte en kamp der ingenting gikk veien, det var en stang ut kamp der flere skudd faktisk gikk stang ut. Hadde alle disse skuddene hatt litt mer presisjon, så ville kampen sett helt annerledes ut. Det skal sies at Tunet er et sterkt lag, og har funnet et system, der de kan spille rundt en enkeltspillers talenter og dette gir resultater.

 

Neste uke kommer det flere annonseringer utover uken, så følg med på Sveiva innebandy på Instagram og Facebook.

 

Foto: Innebandyavisen.no