Etter en litt trøblete seriestart og kun ett poeng på fire kamper hadde Sveiva-herrene presset på seg foran bortemøtet med Bækkelaget.

I forrige serieomgang mot Tunet fikk Sveiva-herrene så hatten passet. Forsvarsspillet hang ikke sammen og da Bækkelaget tok ledelsen 1-0 så man de samme tendensene. Presset er for svakt og vi gir bort for store rom til motstanderne å boltre seg i. De får det rett og slett for enkelt.  Offensivt kladdet det også litt og det var ikke allverden vi skapte. Men vi skapte nok til å snu kampen og ledet 2-1 før et frislagsmål  fra hjemmelaget fastsatte perioderesultatet til 2-2.

Sveiva-herrene brukte pausen best og dominerte de første minuttene av perioden.  Det gav utslag i flere mål riktig vei og på 5-2 begynte ting og se ganske så bra ut. Det var ikke mye vertene hadde å by på, men de fikk inn en redusering før det var klart to nye Sveiva-mål som sørget for at Sveiva-herrene lå fire mål foran med 20 minutter igjen å spille.

Det var klasseforskjell på lagene i den siste perioden også. Skuldrene var senket og plutselig så Sveiva-herrene ut slik som vi kjenner de igjen fra tidligere årganger; bra fart på ballen og herlige kombinasjoner som resulterte i flere nettkjenninger.  Perioden ble vunnet med 6-0 som gav et småpent sluttresultat 14-3. Et resultat og en prestasjon som det helt klart kan bygges videre på.  Men langt i fra noen hvilepute. Bækkelaget er nok mest sannsynlig eliteseriens svakeste lag og et lag som Sveiva selvfølgelig skal slå. Men  det er ikke alltid alt går etter planen, men i går gikk ikke Sveiva-herrene på noe feilskjær.

Gledelig var det også at Bobby Bergdahl satte sine første scoringer med to solide langskudd. Bergdahl’s mål havnet naturlig nok litt i skyggen av 15 år gamle Marius Pedersen’s to første scoringer på elitenivå. Unggutten var iskald da han satte inn 11-3 på straffeslag.  Pedersen fikk også registrert et spillemål da han var på passelig frempå på en retur og får nok en fin dag på ungdomsskolen (!) i dag.