Søndagens tjue første minutter mot Sandnes ga håp om bedring. Dessverre klarte ikke Sveiva å stå distansen ut.

[vc_row css=”.vc_custom_1456436905902{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2015/12/PHV3271-1.jpg?id=11761) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Gav bort to poeng mot Sandnes

Etter to kamper på rad med dårlig spill var det mange som hadde et håp om bedring på søndag. Og hjemmelaget viste virkelig hva de var gode for i de første tjue minuttene. Forsvarsspillet var alt annet enn passivt, og sjansene ble omsatt i mål. Sandnes hadde ikke noe å komme med. Men så var det dette med å spille godt i tre perioder.

Sjansene som i førsteperioden ble omsatt i mål, ble i andre og tredjeperiode bommet på. Det gode forsvarsspillet var også fraværende de siste førti minuttene. Og til slutt kunne Sandnes sette inn utligningen. Etter dette hadde hjemmelaget nok av sjanser til å score på, men ballen ville ikke inn. Da den siste perioden var ferdig sto det 3-3 og kampen måtte avgjøres på straffeslag. Der fortsatte det negative. Fire av fire straffer ble bommet på. Sandnes scoret på to av sine og kunne dermed ta med seg ekstrapoenget tilbake til Vestlandet.

Som så mange ganger i år klarte ikke Sveiva-herrene å spille bra i seksti minutter. Denne gangen ble de straffet knallhardt. Dersom Sveiva skal ta opp kampen med lagene foran seg på tabellen må de gjøre noe med dette. På søndag klarte ikke gutta å score i de to siste periodene. Da blir det vanskelig å vinne kamper.

Førstkommende søndag kommer Tunet på besøk til Rommenhallen. Dersom Sveiva skal ta poeng mot topplaget må spillet fra de siste kampene bedres.
Christoffer Øistad ble kåret til banens beste av juryen i hallen.

[print_gllr id=11335]

Tre poeng uten å imponere

På lørdag kom Harstad på besøk til Rommenhallen. Etter seksti spilte minuter hadde Sveiva tatt tre poeng, dog uten å imponere noen av de fremmøtte.

Sveiva-herrene klarte aldri å komme ordentlig i gang mot motstanderen fra nord. Forsvarsspillet var svært passivt og i andre periode så trenerteamet seg nødt til å gå ned fra tre til to rekker.

Da den siste perioden startet ledet Sveiva med ett mål. Etter kun ett snaut minutt fikk hjemmelaget tildelt straffeslag. Da Fredrik Rognlien var i ferd med å ta straffen pådro en Harstad-spiller seg rødt kort. En gavepakke til Sveiva som de utnyttet til det fulle. Det påfølgende overtallet i fem minutter resulterte i flere Sveiva-mål. Etter dette falt Harstad naturlig nok litt sammen. Sveivaherrene fastsatte til slutt resultatet til 10-5.

Dessverre fortsatte trenden fra forrige helgs kamp mot Gif. Mye av det fine spillet som gutta har vist ved flere anledninger i år, var fraværende. Heldigvis for Sveiva pådro en Harstadspiller seg rødt kort, noe som drepte spenningen i kampen. På tross av det ikke altfor imponerende spillet ble det tre poeng. Og det er det som er viktigst.

Martin Gard ble kåret til banens beste av juryen i hallen.