En jevn og intens serieåpning endte med poengdeling etter at Thomas Ihle satte inn 6-6 målet med i overkant av 20 sekunder igjen å spille.

Det er alltid knyttet litt spenning og nerve til seriepremièrer. Gårsdagens kamp var intet unntak, men Sveiva-herrene ble ikke alt for lidende av for høye skuldre. Men alt gikk ikke på skinner og både offensivt og defensivt var det flere ting å sette fingeren på.

GIF hadde størst ballinnehav stort sett hele kampen, men i sjansestatistikken var det jevnt og det var Sveiva som vant skuddstatistikken. Det skyldes nok først og fremst at Sveiva-herrene fikk et par flere overtalls muligheter. Og det er lenge siden våre gutter har vist en slik effektivitet med en mann mer på banen. 3 av 4 overtall endte med scoring, samt at utligning til 6-6 kom i spill 6 mot 5 utespillere. Og hadde det ikke vært for de faste situasjonene hadde Sveiva-herren fått det tøft.

Thomas Ihle er hentet inn for å score mål og allerede i debuten innfridde ham med to nettkjenninger, hvor den siste ble helt avgjørende for kamputfallet. En annen debutant som gjorde sine saker meget bra i går var Fredrik Rognlien som så og si var feilfri fra sin back plass. Med sin oppofrende spillestil og gode spilleforståelse ryddet han opp i stor stil i går og var en bauta i Sveiva-forsvaret.

Kampen sett under ett var det liten tvil om det var Sveiva-herrene som var mest fornøyd med poengdeling. Men hjemmelaget stilt ganske redusert i går, og selv om vi også har spillere på side linjen kan vi ikke være helt fornøyd med bare ett poeng.