Det endte tilslutt med komfortable 8-4, men Sandnes var seg selv likt og gav ingenting ved dørene og Sveiva-herrene måtte jobbe hardt for seieren.

[vc_row css=”.vc_custom_1474145862499{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/09/18.jpg?id=13593) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Kaptein Bjerknes tok ansvar

Se live sendingen

De 105 tilskuerne i Rommenhallen fikk ikke noen bakoversveis av åpningen på kampen. Det hele startet ganske så rolige. Sandnes la seg bakpå og kunne ligge i sin boks uten å bruke for mye krefter. Sveiva-herrene trillet ball, byttet plasser og det hele så litt små-pent ut, men effektivt var det ikke. Sjansene uteble, og de største farlighetene var det bortelaget som stod for.  Men det var Sveiva-herrene som først kunne juble. Fjorårets toppscorer, Andreas Valbye stod på rett plass til rett tid og sendte hjemmelaget foran 1-0. Ledelsen holdt seg bare i noen få minutter og perioden endte 1-1. Et resultat som egentlig var helt greit da det var ganske jevnt i sjansestatistikken.

Det skulle bli mindre jevnt i den andre. Sveiva kom bra ut av startblokkene og godt hjulpet av bortelaget som dro på seg to utvisninger på rappen fikk de festet et ordentlig grep om kampen.  Men i måleprotokollen var det jevnt, utrolig nok. Først og fremst takket være bortelagets keepere som hentet frem flere redninger fra øverste hylle. Men Sveiva var i føringen med ett mål etter 40 og vi forventet et offensivt og sultent Sveiva-lag i den siste perioden.

Og det fikk vi. Spesielt Sveiva-kapteinen Sindre Bjerkens våknet til liv. Han hadde satt inn ett mål i den andre perioden også, men nå stod han frem som den lederen han trenger å være og igjennom to nye mål og en assist bidro han sterkt til at det ble ganske så komfortabelt til slutt.

– Det var godt å score for Sveiva igjen. Men vi har ingen grunn til å være spesielt fornøyde med prestasjonen. Spesielt ikke da vi er på hjemmebane i første serierunde. Men vi hever oss, og er disiplinerte i siste perioden hvor vi låser kampen. Det viktigste er å vinne første runde.

Sveiva-herrene får godkjent. Det er som kapteinen sier at det viktigste er å vinne.  3 poeng er 3 poeng uavhengig av måten de kommer på. Men det er liten tvil om at seieren var fortjent. Det er heller ingen tvil om at hjemmelaget har mer å gå på – det skulle vel egentlig bare mangle. Så man for si seg fornøyd med dagens innsats. Sandnes kommer til å gjøre det vanskelig for flere lag i år også og ser man tilbake på fjorårs sesongen så er dette to poeng mer enn det vi fikk i samme oppgjør da.[/vc_column_text][vc_column_text][print_gllr id=13575][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]