Før søndagens kamp hadde Greåker vunnet seks kamper på rad mot Sveiva. De fleste trodde nok at seks skulle bli til syv, men den gang ei.

[vc_row css=”.vc_custom_1456436591570{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/01/PHV3732-1.jpg?id=11728) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Seier på straffer i årets første kamp

Det startet jevnt i årets første kamp. Spillet bølget fram og tilbake, men Greåker hadde et lite overtak. Etter tolv minutter satte Andreas Valbye inn kampens første mål. Det ble med den ene scoringen i førsteperiode tross flere store sjanser til begge lag.

Andre perioden skulle vise seg å bli en leksjon i effektivitet fra hjemmelaget. Det var fortsatt veldig jevnt i banespillet, men der Greåker stort sett bommet på sine sjanser, scoret Sveiva på sine. Da signalet gikk etter 40 spilte minutter sto det 7-2 på tavla. Alt i alt en meget god periode fra Sveiva hvor de scoret på seks av ti skudd.

Det er liten tvil om at årets Sveiva-lag har slitt med å spille godt gjennom 60 minutter i kampene så langt i sesongen. Og søndagens oppgjør mot Greåker var intet unntak. Østfoldingene presset hjemmelaget høyt og stresset Sveiva til å gjøre feil. Allerede etter fire minutter av den siste perioden hadde Tomi Ahonen plukket ballen ut av nettet tre ganger. Sveivaherrene virket helt paralyserte. Veldig lite fungerte, og bortelaget kom stadig nærmere i målprotokollen. Med 58 sekunder igjen av kampen fikk til slutt Greåker satt inn utligningen. På tross av noen farlige sjanser til bortelaget det siste minuttet ender det 7-7 etter full tid.

I straffekonken var Sveiva sterkest. Da Martin Gard skulle ta Sveivas fjerde straffe ledet de røde 2-1, og svensken avgjorde det hele med en iskald straffe.

To poeng mot et av seriens beste lag, kanskje det beste, er veldig bra. Allikevel er det for dårlig å gi fra seg en trepoenger på den måten. Når en leder 7-2 før tredjeperiode skal denne ledelsen holdes. På tross av en dårlig sisteperiode er det mye bra Sveiva kan ta med seg fra kampen. De to første periodene er svært gode, pluss en meget sterk straffekonkurranse hvor gutta setter tre av fire straffer. Nå venter en spillefri uke, før Nor 92 står for tur i Solberghallen tirsdag 19. januar.

Juryen i hallen kåret tremålsscorer, Andreas Valbye, til Sveiva beste spiller.