Akerselva kom til Rommenhallen med fire seire på rad i bagasjen. Laget fra Kringsjå har absolutt funnet formen etter jul.

[vc_row css=”.vc_custom_1456435492682{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/02/PHV2146.jpg?id=11661) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Sterk trepoenger mot nok et topplag

Akerselva kom til Rommenhallen med fire seire på rad i bagasjen. Laget fra Kringsjå har absolutt funnet formen etter jul. Men på fredag sa det stopp da Sveiva sto på motsatt banehalvdel.

Akerselva fikk akkurat den starten de ønsket seg. Etter tre minutter hadde sorttrøyene scoret to mål på to langskudd. Og det var nettopp Akerselva som styrte kampen innledningsvis, uten at de imponerte noe voldsomt. Etter hvert kom hjemmelaget mer inn i kampen. Syv minutter inn i kampen klarte Andreas Valbye å krangle inn reduseringen. Sveiva tok mere og mere over, og etter tretten minutter kunne Petter Ulven sette inn utligningen etter nydelig forarbeid av Marius Pedersen. Resultatet sto seg til pause. En nokså jevn periode hvor lagene byttet på å styre kampen.

Periode nummer to skulle bli en svært god en for Sveiva. Denne gangen var det hjemmelaget som fikk en god start. To minutter og Valbye var frempå igjen. Akerselva skjøt og skjøt, men stort sett gikk alle skuddene i Sveivaben eller over vantet. Sveivagutta derimot hadde virkelig stilt inn siktet. Kristoffer Bakke og Sebastian Mattsson satte inn hvert sitt mål. Og halvveis i kampen sto det 5-2 til Sveiva. Noen minutter senere fikk IKA endelig redusert til 5-3, men kun minuttet etterpå økte Patrick Martinsen til 6-3. En knallsterk periode av hjemmelaget hvor de tok godt vare på sjansene sine. Samtidig som de nektet Akerselva å komme til mange store sjanser.

Det var tydelig at bortelaget ikke ønsket å fortsette som i andreperioden. De skrudde opp tempoet veldig, og var det bedre laget de siste tjue minuttene. Sveivagutta skapte ikke all verdens, men de få sjansene de spilte seg til var store. 6-4 kom etter 42 minutter og 6-5-reduseringen kom med fem minutter igjen å spille. Akerselva kjørte kampen, men utligningen kom aldri. Istedenfor kunne Victor Ekestubbe kontre inn 7-5 med minuttet igjen på klokka. Flere scoringer ble det ikke.

Igjen måtte et av topplagene dra fra Rommenhallen med tap i bagasjen. En meget sterk prestasjon av Sveiva. Det er et styrketegn at gutta trekker det lengste strået i en jevn kamp mot en så god motstander. Med denne seieren meldte Sveiva seg virkelig på i kampen om fjerdeplassen. Sveiva har igjen fem kamper, og det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om å sikre seg hjemmebanefordel før sluttspillet.

Marius Pedersen fikk fortjent prisen som banens beste.

Nå venter en pause på to uker før Grei står for tur i Apaløkkahallen den 13. februar. I mellomtiden skal flere av gutta til Slovenia for å spille VM-kvalifisering. Vi ønsker Patrick Martinsen, Marius Pedersen, Andreas Skriden, Andreas Valbye og Christoffer Øistad lykke til![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]