Få levnet nok Fredrikstad noe særlig sjans mot Sveiva før lørdagens kamp.

[vc_row css=”.vc_custom_1456435754184{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/01/PHV4005-1.jpg?id=11692) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Strålende sisteperiode sørget for seier

Få levnet nok Fredrikstad noe særlig sjans mot Sveiva før lørdagens kamp. Og det ble til slutt en knusende seier til hjemmelaget. Allikevel yppet østfoldingene seg i 40 minutter.

Kampen startet svært bra for Sveiva. Allerede etter halvannet minutt satte Kjetil Hammerstad inn 1-0. Ekstra gøy med tanke på at dette var Hammerstads første kamp etter et langt skadeavbrekk. To minutter senere la Sindre Palving på til 2-0, og de fleste trodde nok at det kom til å bli en «walk in the park». Men bortelaget mistet ikke motet. De kjempet seg inn i kampen igjen. Og etter en scoring i overtall like før periodeslutt kunne Fredrikstad gå til pause med en 3-2-ledelse.

Før det hadde gått ett minutt av andreperioden hadde begge lagene scoret hver sin gang. Fredrikstad økte deretter ledelsen sin til 5-3 noen minutter senere. Etter dette var det Sveiva for alle penga. Bortelaget fikk så vidt låne ballen, og de hadde mer enn nok med å forsvare seg mot ett temposterkt hjemmelag. At det sto uavgjort, 5-5, etter 40 spilte minutter var nokså utrolig. Men den berømte «ketchup-effekten» skulle komme.

De siste tjue minuttene viste Sveiva at nivåforskjellen mellom de to lagene er stor. Fredrikstad hadde kjempet svært godt i de to første periodene, men de siste tjue minuttene sa kreftene stopp. Sveiva rullet over ett svært slitent bortelag, og vant til slutt perioden 12-0.

Selv om det var uavgjort etter to perioder virket Sveiva å ha god kontroll. Det var egentlig bare ett tidsspørsmål før målene kom til å renne inn. De siste 30 minuttene viste hjemmelaget svært godt spill. Absolutt noe å ta med seg videre. Ekstra gøy var det at Kjetil Hammerstad var tilbake med scoringer. Samt at debutant Casper Sletten (15) presenterte seg med tre mål. Veldig imponerende! Sletten mottok også prisen for banens beste etter kampen.

Førstkommende fredag kommer Akerselva på besøk til Rommenhallen. Det blir en svært viktig kamp for Sveivaherrene. Dersom de skal ha noe håp om å ta fjerdeplassen