Sveiva spilte søndag en viktig bortekamp mot Sarpsborg. Og for første gang siden 2012 kunne Sveivaherrene reise fra Skjeberghallen med tre poeng i bagasjen.

[vc_row css=”.vc_custom_1456437204897{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2015/11/PHV2641-1.jpg?id=11788) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

To gode perioder sørget for seier

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”annonse”][vc_column_text]

Dersom Sveiva skulle holde følge med lagene foran seg på tabellen måtte de vinne mot Sarpsborg. Og det startet veldig bra sett med Sveiva-øyne. Etter fem minutter fikk Sindre Palving en enkel jobb med å sette inn kampens først mål etter nydelig spill av hele rekka. Sveiva hadde overtaket og fortsatte å kjøre på. Kun sekunder etter at de røde var blitt fulltallige etter en utvisning, økte Kristoffer Bakke ledelsen til 2-0. Og noen minutter senere dunket kaptein, Marcus Gustafsson, inn 3-0 på et fantastisk dragskudd. Kun seksten sekunder før pause reduserte Sarpsborg til 1-3 etter en fin enkeltmannsprestasjon. En liten kalddusj for Sveiva, men alt i alt spilte gutta en god periode.

Dessverre fortsatte ikke det gode Sveivaspillet i den andre perioden. Fem minutter ut i perioden var Sarpsborg à jour. Sveivagutta fant ikke flyten, og Sarpsborg var helt på høyde med våre gutter. Overtallsspillet satt ikke, i tillegg ble sjansen laget fikk på straffe skuslet bort. Men noen minutter før periodeslutt tok Sveiva ledelsen igjen ved Martin Gard.

Heldigvis for Sveiva klarte spillerne å heve seg igjen i den siste perioden. Allerede etter 25 sekunder satte Gard inn sitt andre for dagen, og stillingen var da 3-5 til Sveiva. Begge lag skapte sjanser, men åtte minutter før full tid var det Sveiva som igjen fikk uttelling ved Bakke. Sarpsborg ga ikke opp og 25 sekunder senere satt 4-6-reduseringen bak Marius Knutsen i Sveivamålet. Blåtrøyene klarte imidlertid ikke å sette et skikkelig press på Sveiva de siste minuttene av kampen. I spill fem mot fire fastsatte Bakke resultatet til 4-7 med sin tredje scoring for dagen.

Juryen i hallen kåret Martin Gard til Sveivas beste spiller.

Gutta leverte ikke noe fantastisk kamp, men det viktigste var å ta tre poeng. Tidvis spilte Sveiva veldig bra, men som så mange ganger i år klarte de ikke å opprettholde dette i 60 minutter. På tross av dette er det sterkt å ta tre poeng borte mot Sarpsborg, når en vet hvor mye Sveiva har slitt der de siste årene.

Nå venter en langt opphold for Sveivaherrene. Neste kamp er ikke før 21. november. Da er det lokaloppgjør mot Gif Fighters. I mellomtiden skal flere av Sveivaspillerne på landslagssamling. Vi ønsker dem lykke til!

Lørdagens kamp mellom Gif og Greåker fikk en brå slutt da en av Gif-spillerne falt livløs om på banen. Våre tanker går til Gif-spilleren og alle de pårørte. Vi krysser fingrene og håper virkelig at det går bra!