Sveiva-herrene måte slite mer enn hva mange kanskje hadde forventet i årets første kamp.

[vc_row css=”.vc_custom_1484116729860{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/11/PHV7651.jpg?id=14298) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1474736972529{background-color: rgba(0,0,0,0.2) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Vant uten å imponere

Sånn kom målene

Hjemmelaget gikk som forventet ut i 100 og forsøkte å ta kommandoen fra start. I banespillet lyktes de sånn noenlunde med det, men det var gjestene fra Sarpsborg som først kom på kampskjemaet. Sveiva-herrene blir tatt på en kontring og dermed 0-1 etter bare drøye 2 minutter. Anton Brenner hadde advart mot gjestens fremste angrepsvåpen; kontringene, men allikevel bød Sveiva-herrene Østfoldingene på ganske mange overganger i den første perioden.

Sarpsborg beholdt ledelsen i et par minutter før dagens Sveiva-gutt, Kristoffer Bakke, dukket opp på en retur og sørget for balanse i måleprotokollen da han lagde sitt første mål for kvelden. En annen som var gloheit denne dagen var Kjetil Hammerstad. Etter ca. 12 minutter var han sist på ballen som Victor Ekestubbe serverte på et sølvfat.  2-1 stod seg til drøye minuttet gjenstod. Da var det unggutten Marius Pedersen sin tur å presentere seg. I sedvanlig stil stjal han ballen fra en av Sarpsborgs backer og alene mot landslagskollega Jelsnes i bortelages mål gjorde han ingen feil og satte kontrollert inn 3-1.

I den andre perioden fortsatt Sveiva-herrene jakten på flere scoringer. Men man manglet litt kvalitet i den avgjørende fasen og i stedet var Sarpsborg frekke nok til å sette to baller i løpet av få sekunder og dermed var Sveivas ledelse utlignet. Hjemmelaget var litt i villrede og man kunne nesten spore en liten grad av frustrasjon.  Heldigvis ble avslutningen på perioden bra. Først var Casper Femtegjeld Sletten frempå, før både Bakke og Hammerstad begge ble to-målsscorere.

Sarpsborg hadde brukt mye krefter for å stå i mot Sveiva-herrenes offensiv og det var ikke allverden de hadde å komme med de siste 20 minuttene. Hjemmelaget på sin side hadde fått beskjed om å ta mindre risiko og skulle forsøke å kontrollere kampen på en bedre. Brenner ville ha mindre Hawaii-spill. Og det fikk han.  Seieren var aldri skikkelig truet, men Sarpsborg fikk en redusering til 6-4 etter 43 minutter og det kunne blitt kamp ut av det igjen hvis de hadde fått 6-5 også. Men det fikk de aldri. De lagde riktignok et 5. mål på slutten av kampen, men da hadde allerede Hammerstad og Sindre Bjerknes trygget Sveiva-seieren med hver sin scoring.

Brenner var glad for poengene etter kampen, men ikke like happy med prestasjonene som førte til poengene. Antall baklengs irriterte han mest, og han sa tydelig i fra etter kampen at det ikke var akseptabelt.

Nå venter Harstad på lørdag. Harstad som forrige serierunde tok sesongens første poeng når de slo Haugerud på straffer. Og vi trenger vel ikke minne om hvordan det gikk forrige gang Sveiva-herrene var på besøk i nord?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]