Vi har tatt en prat med G15 om veien til NM-gull

Det har vært en lang prosess for at G15 skulle kunne kalle seg Norgesmestere 2023. Derfor har vi tatt en prat med spillere og ledelsen rundt laget, for å høre om hvordan veien til NM-gull har vært.

NM 2022

Sveivas G15 lag begynte allerede å drømme om NM-gull etter en fantastisk innsats under fjorårets NM-gruppespill som ble spilt i Sandnes i mai 2022. Der nådde laget helt frem til semifinale, men tapte 5-2 mot Greåker, som til slutt vant kampen om NM-gullet.

NM gruppespill i Stavanger 2023

Allerede tidlig i august begynte planleggingen av NM 2023 og gruppespillet som skulle arrangeres i Stavanger siste helgen i januar. Alle gutta på laget, trener- og laglederteamet og foreldrene var klare for å reise. Flybilletter og hotell ble bestilt og jakten på sponsorer ble satt i gang for å dekke utgiftene. Mange firmaer var villig til å sponse Sveivas gutter 15 lag, og vi fikk inn hele 60 000 kr til lagkassa. Vi fikk også støtte til reisa vår fra klubben. I tillegg solgte vi kakebokser og tjente litt over 20.000 på dette.

Sveiva G15 har denne sesongen spilt i to serier, G15 elite og G16. Da gruppespillet i NM sto for tur, var serien omtrent halvspilt. Sveiva lå på toppen av tabellen, men hadde varierte resultater, og hadde tapt mot flere av lagene som skulle delta i NM.

Tidlig fredag 26.januar hadde vi avreise fra Gardermoen med fly til Stavanger. Selv om mye av tiden gikk med til kampforberedelser og å spille kamper, fikk gutta en del tid til å være sosiale og bli enda bedre venner denne helgen. Vi var ute og spiste fredag kveld, lørdag hadde vi felles lunsj og middag på hotellet og avsluttet søndagen med pizza og hockeykamp på storskjerm.

Sveiva var i gruppe med seks lag og spilte hele 5 kamper første dagen i gruppespillet. Sveivagutta fikk en tøff start mot Sarpsborg tidlig lørdag morgen i Stavanger idrettshall. Det ble 4-1 tap, men deretter gikk det bare oppover. Laget vant enkelt mot Hundavåg og Stavanger. Kampen mot Greåker, ble en tøff kamp, og endte til slutt 7-7. Siste kamp i gruppespillet var mot Ull/Kisa, som endte 5-4 i vår favør. Dette ga oss en 3. plass i gruppa, og kamp mot Tunet i kvartfinalen tidlig søndag morgen. Denne kampen var gutta veldig spente på, ettersom de hadde tapt mot samme lag helgen før i G15 eliteserien. Men Sveiva gutta sto på fra start, var tett på Tunet i alle situasjoner, hadde mye bra spill og vant til slutt 3-1. I semifinalen møtte Sveiva igjen Ull/Kisa. Det ble en jevn og tøff kamp som endte 1-1 etter fulltid og en nervepirrende sudden death. Kampen og billetten om finalespill måtte avgjøres med straffekonkurranse. Det var ikke en lyd å høre i Stavanger idrettshall for hver straffe som ble gjennomført. Det var mye nerver både på benken og blant foreldrene på tribunen. Gutta gjorde en hederlig innsats både som straffeskyttere og ved å holde buret rent. Sveiva vant straffekonkerransen og gutta kunne juble for at de endelig skulle spille NM finale i Sarpsborghallen lørdag 25.mars 2023. I den andre semifinalen møtte Nittedal Wolves Greåker. Dette ble også et jevnt og spennende oppgjør, der Nittedal Wolves til slutt vant på sudden death.

NM finale i Sarpsborghallen lørdag 25.mars 2023

For å kunne ha mest fokus på kampen med lave skuldre, ble det viktig å ha så normale forberedelser frem til finalen som mulig. Det viste seg å gi resultater. Etter innmarsj med røyk, lys, musikk og trampeklapp fra publikum sto gutta pent linet opp til nasjonalsangen. Gutta var veldig klare for kamp i det fløyta gikk, hadde fullt fokus og kjempet med alt de hadde, utsagnet til Sveiva «du skal blø for drakta» viste seg å være en sannhet denne formiddagen i Sarpsborghallen. Foreldrene og supporterne var klare på tribunen med nyinnkjøpte Sveivadrakter, de største kubjellene som er å få kjøpt på Felleskjøpet, roperter, tuter og annet som lager lyd. Det var god stemning, mye lyd og applaus under hele kampen. Det var en sann glede å være publikummer og supporter under denne kampen. Det var et fantastisk spill å se på banen og gutta jobbet som helter. Sveiva skåret kampens første mål og ledet hele veien med ett og to mål. Alle målene til Sveiva ble produsert med godt samspill i forkant. Men da vi nærmet oss slutten av siste periode utlignet Nittedal og det sto 5-5 på tavla. Det måtte legges til ekstra tid og sudden death på 10 minutter. Det ble noen nervepirrende minutter og på tiden 05:38 skårer Fredrik Holmen det avgjørende målet og jubelen fra alle spillere, trenerteam og publikum var helt ellevill. Idrettsglede var helt enorm og gutta kunne ta med gullet og den største pokalen tilbake til Stovner. Gratulerer også til Mattis Lindgren som ble kåret til Sveivas beste spiller.

Det ble feiring av gullet med bankett på Aker Brygge samme kveld. Gutta spiste pizza og koste seg på Olivia.

Trener Joakim Nordin har i samarbeid med laglederteamet gjennom hele sesongen, i gruppespillet i Stavanger og i NM-finalen vurdert grundig oppsett av rekker og bruk av strategier og spillesystemer for hver enkelt kamp gutta har spilt. Laget har også tilegnet seg flere ulike systemer for oppspill og andre viktige detaljer. De siste ukene før NM-finalen hentet vi inn ekspertise fra herrer elite. Joakim og laget fikk god støtte og veiledning fra Brage Harby og Brage Myrland.

Vi sendte Mattis Lindgren en melding med noen spørsmål om hvordan sesongen har vært for han og laget, “for meg synes jeg sesongen har vært mye opp og ned, noen bra kamper og noen dårlige. Men for det meste syns jeg det har vært bra denne sesongen, god stemning og gutta har liksom blitt bedre venner hele gjengen.”

Videre lurte på hvordan det var å spille sluttspill i Stavanger, “Jeg synes det var gøy å spille NM i Stavanger med tanke på at det blir som ordentlig lag tur sånn at alle bonder med hverandre på en veldig bra måte og stolt og fornøyd over at laget klarte å komme seg til en finale.”

Med en sesong som beskrives som “mye opp og ned”, så lurer vi på hvordan følelsen var på vei inn i finalen? “jeg personlig hadde en veldig god følelse med tanke på at Nittedal var cocky før kampen”

Sveiva G15 vil gjerne takke trener- og laglederteamet, alle foreldre og all støtte vi har fått fra klubben på denne reisen til NM-gullet. Vi ønsker også å takke våre sponsorer Thaugland, Klatre Digital, Firesafe, Accelator, Infosoft og friskt økonomi & rådgivning for den økonomiske støtten.

Foto: Innebandyavisen.no