6285
Det var ett taggat men fokuserat gäng som kom till Kongstenhallen på fredagmorgon. Trots att första perioden slutar 0-0 var det aldrig någon tvekan om vem som skulle gå segrande av banan. Efter två snabba mål i början av andra perioden tog Sveiva grepet och släppte inte motståndaren in i matchen mer.

Vi går på tre femmor hela matchen och det visar vilken enorm bredd vi har i laget. Man kan också se det på tempot som blir till våran fördel i slutet av matchen då målen för Sveiva också kommer. 5-0 speglar verkligen matchen, och att det är fem olika målskyttar är positivt.

Försvarsspelet är återigen nyckeln till seger och idag är marginalerna med oss. Bollen studstar vår väg och som man brukar säga tur är med dom starkaste. Vi är defensitvt taktiska och gör få misstag i egen zon, och när vi väl gör det så räddar våran målvakt oss.
Malin Dahler, som för andra dagen i rad blir banans bästa, gör en strålande match och förtjänar verklien att hålla nollan idag.

Allt i allt kan inledningen på Europacupen sammanfattas med ordet stabilt. Vi släpper endast in ett mål i gruppspelet och då förlorar man inte matcher.

Imorgon väntar semifinal kl 10.45

Kampfakta Kongstenhallen fredag 10/10: Energa Olimpa – Sveiva 0-5 (0-0, 0-3, 0-2) – Skudd: 19-16
22.25: 1-0 Marianne assist Henriette
22.45: 2-0 Victoria assist Martine
33.50: 3-0 Jenny assist Victoria
50.54: 4-0 Kristine assist Jenny
54.50: 5-0 Henriette assist Kristine
Utv. Energa Olimpa 0 min, Sveiva 3 x 2 min. / Ant. Tilskuere: 74 / BB: Malin

Tekst: Frida Stegeby / Foto: Marianne Svendsrud