Det var en glad gjeng fra Stovner som tok turen til Stavanger via Gardermoen. Tross to tap i de foregående kampene var det nok engang Stavanger som sto på andre siden av banen, vi husker alle hvordan det gikk sist de møttes.

Maya Snellingen satt på fanget til “julenissen” Sandra Teigen foran juletreet på Gardermoen, og det var bare en ting som stod på helgens ønskeliste – 3 poeng! Før kampen skulle spilles var det duket for en sosial lørdag med aktiviteter, pizza og brus.

Det var flere som fulgte med fra Oslo når søndagens kamp var i gang, men ett problem var det, ingen avansert oversikt i live oppdateringen. Det tikket inn mål til Stavanger etter et minutt og fire sekunder, og etter det var det bare klokken vi kunne følge med på. Tiden gikk, og gikk, men så kommer det en oppdatering med enda et mål. Denne gangen var det Sveiva sin Rikke Solheim som setter utligningen. Sekundene fortsetter å tikke helt frem til det står nitten femtitre, har tiden hengt seg? Neida, tiden hadde ikke hengt seg, men den står stille mens Filippa Härnlund setter en iskald straffe! Dragningen og den avventende flikken i håndleddet var noe helt annet enn det vi så på trening for noen uker siden.

Den andre perioden er det Natalie Tysland som legger på til 1 – 3, og stort mer enn det får vi ikke med oss. Trener Tobias Härnlund kan meddele at Sveiva har kontroll på kampen og at det er de som styrer det hele. Stavanger spiller en defensiv spillestil der de satser på kontringer.

Rebecka Härnlund setter ballen i nettmaskene  drøyt syv minutter ut i tredje periode, og gjør at stillingen er 1 – 4. Alle som sitter hjemme i Oslo, eller følger med fra andre innebandyhaller senker skuldrene og tenker at dette blir en lett seier. Den følelsen får man ha i cirka ti minutter, før Stavanger reduserer til 2 – 4. Ti sekunder senere sier Daniella Elfstrand ifra  om at denne seieren skal vi ha, når hun setter inn 2 – 5. Sandra Teigen blir skadet mot slutten av kampen, med omtrent fire minutter igjen. Runa Lindblom må uten forvarsel skru om bryteren, ta på seg masken og komme seg i mål. 2 – 5 blir til 4 – 5, men der stopper det og damene fra Sveiva tar med seg alle poengene tilbake til Oslo. Med det går Sveiva forbi Stavanger og krysser den beryktede sluttspillstreken.