Sveiva_Grei_096 copy

Sveiva-herrene viste seg fra en av sine bedre sider i går når sølvjagende Sarpsborg fikk bank i Rommenhallen.

Det var bortelaget som først tegnet seg på scoringslisten. Det gikk bare et par minutter før ‘en tellefeil’ i Sveiva-forsvaret sørget for at Fanuelsen i Sveiva-målet ble overlatt til seg selv mot en ensom Sarpsborg-spiller som hadde få problemer med å sette inn 0-1. Minutter senere måtte Fanuelsen igjen kapitulere. Et langskudd fra godt inne på motsatt banehalvdel fant vei bak ham etter å ha skiftet retning både en og to ganger på veien. 0-2 etter 20 minutter, et litt skuffende resultat sett med Sveiva-øyne. Hjemmelaget var fullt på høyde med sine motstandere og så tross alt forholdsvis lyst på fortsettelsen av kampen.

Det ble gjort noen justeringer i forsvarsspillet i den første pausen, og det kan ha vært nøkkelen til at Sveiva sakte, men sikkert greide å snu kampen.  Jørgen Becher fikk jobbet inn reduseringen 1-2, og når vertene fikk muligheten i overtall håpet de fleste på nok en Sveiva-scoring. Men isteden for utligning havnet vi bak da Sarpsborg utnyttet et mindre bra overtall og satte inn 1-3.  Etter scoringen ble det bare mer og mer Sveiva. Og heldigvis fikk vi betalt i form av to scoringer. Patrick Martinsen reduserte før Becher var på ferde igjen og utlignet til 3-3.

I den siste perioden tok på ny Sarpsborg tilbake initiativet i kampen og kunne litt for enkelt sette inn 3-4. Men Sveiva-herrene var på offensiven og da Bakke utnyttet en forsvarsfeil hos gjestene stod det 4-4. Tiden gikk fort og det lå en uavgjort i luften. Men dagens Sveiva-hutt var ikke helt ferdig. Unge herr Becher ville det annerledes og med drøye 2 minutter igjen dukket han opp foran Sarpsborgs mål og scoret Sveivas 5. mål og sitt 3. for dagen.  Sarpsborg kastet alle mann i angrep og har et voldsomt skyts på backplass, men Sveiva-muren stod i mot og kunne med nød og neppe holde buret rent de siste minuttene.  En sterke Sveiva seier var et faktum.

Seieren fører Sveiva-herrene et langt steg nærmere sluttspillet.  Vi ligger seks poeng foran Greåker som ligger på den sure 9. plassen.  Mellom oss og Greåker kjemper også Bækkelaget, Grei og Akerselva. Og mot denne trioen har ikke Sveiva tatt et eneste poeng. Og det er her påstanden om at Sveiva-herrene er ‘best mot de beste’  kommer til syne. For det henger jo ikke helt sammen at man skal ta 0 av 12 poeng mot de lagene og så står man med 3 av 4 poeng mot laget som sloss om en sølvmedalje.  Men det er vel Sveiva i et nøtteskall. Det handler om innstilling og litt om kvalitet, men mest innstilling. Og i de tre siste kampene møter vi jo kun lag som ligger over oss på tabellen  så da burde det ikke være noe problem å gå inn til disse kampene med rett innstilling.  Så håper vi at Sveiva-herrene kan leve opp til påstanden også i de tre siste serieomgangene.