Salming Invit_550
Det er Daniel Gidskes kjappe kommentar på hvordan det var å høre på debutanten Patrick Martinsens fremføring av nasjonalsangen foran alle de andre guttene på landslaget.

Sindre Bjerknes følger opp med en litt blærete melding om at han neppe for plass i sølvguttene. Men det har nok ikke Patrick veldig store planer om heller. – Jeg sang sammen med tre andre som heller ikke var noe særlig, så det gikk helt fint.

Trioen er nettopp ferdig med Salming Invitational  som ble spilt  i Stovnerhallen hvor stornasjonene Finland, Sverige og Sveits var motstandere. Landslaget leverte gode prestasjoner i alle kampene og fikk med seg gode resultater mot Finland og Sveits. Alle tre gjorde seg også bemerket i målprotokollen og Daniel fikk i tillegg to utmerkelser som Norges beste spiller og fikk i kampen mot Sveits det ærefulle oppdraget å bære kapteinsbindet.

Det var nok knyttet mest spenning til hvordan Patrick ville gjøre det i landslagsdebuten. Unggutten fikk spille fra start mot Finland og slet litt med det høye finske presset, men han var ikke alene om å slite med det og synes at helgen hadde vært en positiv og lærerik opplevelse selv om han gjerne kunne ønsket seg litt mer spilletid.  – Viktig å være sulten selvom man er ny laget og ikke være fornøyd med benken. Men det var moro og spille og ekstra gøy at det var i Stovnerhallen.

Nå venter seriestarten for tre forskjellige klubber. Guttene som har spilt på samme lag i  pluss, minus 15 år har nå for første gang tre forskjellige klubb-emblemer på drakten. Patrick har beholdt Sveiva-logoen, mens Daniel og Sindre skal debutere i verdens tøffeste liga SSL for henholdsvis Mullsjö og Jönköping.

– Det er trist at Sindre og Daniel ikke er i Sveiva lengre, men samtidig kan det være positivt for Sveiva som lag da andre og nye fjes må ta mer tak og ansvar.  Patrick er sterk i  troen på sitt kjære Sveiva og selv om stallen har forandret seg mye siden i fjor tror han på en god sesong for Sveiva-herrene. – Spillet har vært veldig positivt på turneringene vi har deltatt på, men mot dårligere tempo sliter vi litt.

Det var Sveiva Innebandy og GIF Fighters som sammen arrangerte turneringen. Arrangementet gikk smertefritt og de fleste så ut til å trives med å se på verdens beste lag vise frem innebandy som man ikke er bortskjemt med å kunne se i norske haller. Derfor var det veldig synd at det ikke dukket opp flere mennesker enn det det gjorde. At ikke tilskuertallet oversteg 500 er jo nesten en liten skandale, men heldigvis ikke noe Sveiva eller GIF kan klandres for.

[print_gllr id=1443]