haugerud_boys_800

Sveiva Innebandy har fått ja fra radarparet og poeng-garantistene Ihle & Sveen og 1. mai er de Sveiva-spillere.

Kompisene har spilt på samme rekke i snart 10 sesonger i både Tunet og Haugerud og kjenner hverandre godt både på og utenfor banen.  Under årets sesong lagde de tilsammen 114 poeng og var stort sett et angrep alene for Haugerud.  Det ene som servitør, og den andre som målscorer. Det var ikke nok til å berge klubben fra og rykke ned. Men spill i  1. divisjon var ikke noe alternativ selv om det ikke var noen enkel beslutning og ta begynte man å se seg om etter en ny klubb.

– Det blir veldig trist å forlate Haugerud. Og dra fra sin barndoms-klubb er aldri gøy, Men jeg har hatt mange fine år der, og utviklet meg enormt de siste par sesongene. Og hadde lyst til å fortsatt spille elite så da ble valget sånn.  At også Patrick var sugen på dette her gjorde jo valget mitt enklere. Det er lettere å starte i en ny klubb sammen med en man kjenner godt, kontra alene. Vi har spilt sammen i snart 10 år, og forhåpentligvis blir det i mange år til, sier Thomas Ihle.

Patrick Sveen er helt enig i at det var tungt å ta et foreløpig farvel med Haugerud, men han ser tilbake på 4 flotte sesonger og er veldig stolt over at kompisgjengen fikk to år på øverste nivå sammen.

Når valget om ny klubb skulle tas var det litt lettere. Sveen forteller at de gjerne ville gå til samme klubb, og når Sveiva kom på banen var det ikke noen tvil.

– Jeg har hatt en kjempefin dialog med Sveiva den siste tiden, og det er en utrolig bra klubb ! Ekstremt organisert, samt at det er veldig mange bra spillere og mange talenter som det blir morsomt å spille med de neste sesongene. Jeg har sett en del matcher av Sveiva, og det er et lag som er ekstremt løpsterke, tekniske og ballspillende. De spiller en flott innebandy, mangler kanskje noe på den siste tredjedelen, men der håper jeg at jeg og Thomas kan bidra slik at det blir helt komplett ! Treningene har vært veldig bra med vesentlig høyere tempo enn det jeg er vant til, gleder meg til og sette ordentlig igang, sier Sveen som ser veldig lyst på fremtiden.

Ihle samtykker og deler naturlig nok bestekameratens syns.

– Jeg har fått et veldig godt første inntrykk av Sveiva, både når det gjelder på banen og utenfor banen. Virker som det er en veldig seriøs og profesjonell klubb men mange mennesker som brenner for klubben. I tillegg til en ung og sulten tropp som vil ta steg for steg.  Samtidig har  jeg alltid hatt sansen for Sveiva. Og jeg velger Sveiva for jeg synes de har vist gjennom de siste sesongene at de er ledene i landet på spiller utvikling. Og synes de har vært ekstremt flinke til å få mye ut av mannskapet sitt. I tillegg ble jeg overbevist av Patrick  og Daniel  når vi var i Latvia om at Sveiva ville passe bra.  Jeg vokste jo opp med Sveiva i Haugerudhallen når jeg var liten, så jeg husker at jeg tilbragte mange lørdager i Haugerudhallen og så opp til spillere som Geir Bjerknes, Håvard Pedersen, Niklas Brajic, Kent Martinsen og en veldig ung Andreas Sletten og tenkte at dette er en klubb jeg vil spille for engang i framtiden.

Og nå som altså Haugerud rykket ned var timingen perfekt for Thomas Ihle. 24-åringen håper og forventer at han og Patrick kan fortsette og være minst like produktiv i Sveiva-drakta som det de har vært i de foregående sesongene for Haugerud.

Og det blir spennende og se om Sveiva-herrene for nyte godt av kvalitetene til Thomas og Patrick. Under årets sesong var Sveiva et av de lagene som lagde færrest mål, og i så måte så bør jo disse signeringene falle i smak hos Sveiva-publikumet.