Sveiva-herrene beviste at de skal være med å lage spenning ut av kvartfinaleserien mot Greåker. Men med 0-1 i kamper har de fått litt å jobbe med.

[vc_row css=”.vc_custom_1457675421651{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/03/PHV5179.jpg?id=12654) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Kunne fått en drømmestart på kvartfinaleserien

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”annonse”][vc_column_text]

Kampen startet forferdelig. Kun 17 sekunder var spilt da Greåker scoret 1-0. Bortsett fra de få sekundene og noen få minutter midtveis i perioden, tilhørte de første 20 minuttene Sveiva-herrene. De spilte smart og kontrollert og dro frem den ene muligheten etter den andre. At det kun stod 2-1 til Sveiva-herrene som for anledningen spilte i blått kan de bare takk seg selv for. Uten å ta i så kunne, og burde, ledelsen vært på 3-4 mål – så mye bedre var Sveiva-herrene.

Dessverre fikk hjemmelaget rettet litt på tingen i pausen, og i den andre perioden var det de som var hakket hvassere. De snur kampen litt for enkelt igjennom to langskudd som burde vært mulig å forhindre. Man er på rett side med nok folk, ikke går det fort heller, men en enkel tvers-over pasning og direkteskudd var ved to anledninger nok til å sette Sveiva-forsvaret ut av spill.

Sveiva-herrene, og særlig førsterekka jobbet ufortrødent videre. De var ikke like dominerende som i første, men igjennom en målkåt Valbye holdt de Sveiva inne i kampen da han satte sitt og Sveiva’s tredje mål for kvelden.

3-3 skulle ikke lenge etter bli til 4-3 til vertene etter en klønete utvisning. Klønete og ikke minst unødvendig utvisning. Keeper Andreas Nordli gir en Greåker spiller et lite puff som resulterer i to minutter og frislag. Dette ekspederes rett i mål, og selv om dytten ikke var kraftig er det fullt forståelig at dommerne gjør som de gjør.

Stillingen 4-3 stod seg i nesten 8 minutter. Da våknet Sveiva’s tredje rekke og etter fint klikk-klakk spill var Petter Ulven sist på ballen og utlignet Greåkers ledelse. Rett etter utligningen ble Sveiva snytt for et soleklart straffeslag, men tross litt protester ville ikke dommerne gå med på at Greåker spilleren klarerte en ball med beina godt plantet inne i målgården. Så 4-4 etter 40 minutters spill.

Dommerne kom litt i fokus igjen i  starten på den tredje perioden også. Martin Gard blir henvist til utvisningsbenken for hekting, slag eller noe i den duren, tiltross for at svensken tok ballen og ikke noe annet. Det føltes tøft, meget tøft. Vi er selvfølgelig litt farget i vårt syn, men to avgjørelser som fort kunne vært avgjørende gikk i mot oss.  Heldigvis så ble det ikke det.  Sveiva-herrene red av undertallet, men skulle noen minutter senere greie å ødelegge for seg selv.

Man hadde ikke mer enn blitt fulltallige før en skikkelig feilpasning nærmest sendt en Greåker-angriper alene mot Nordli i Sveiva-målet og 5-4 til hjemmelaget. Minuttet etter er nevnte Nordli uheldig og slipper et enkelt skudd mellom bena og plutselig, ut av ingenting så har mulighetene for Sveiva-seier sunket betraktelig.

Sluttspurten lot vente på seg og selv om Sveiva hadde mye ball, spilte man seg ikke frem til de største sjansene. I stedet punkterte vertene kampen med å sette 7-4 med 7 minutter igjen å spille.

Valby kunne bokføre nok et mål da det gjenstod 25 sekunder. Alt for kort tid selvfølgelig til å gjøre noe med kamputfallet. Men han kan være fornøyd med egen prestasjon, 4 mål er ikke hverdagskost, men det hjelper så lite. Men det er godt å vite at gutten som ble Sveivas toppscorer i eliteserien er i form. Vi trenger goalgettere for å vinne denne kvartfinaleserien, så folk må kjenne sin besøkelsestid å melde seg på.

Og skal vi kjapt oppsummere kampen så er det ikke annet å si enn at Sveiva-herrene hadde, etter den meget gode første perioden,  alle muligheter til å sikre seg et fantastisk utgangspunkt for de resterende kampene. Men personlige feil og for få folk som virkelig bidrar gjør at de nå må reise kjerringa, brette opp ermene og alt hva det nå heter,  når Greåker kommer på besøk til Rommenhallen på lørdag.