_DSC0169

Sveiva-herrenes håp om sluttspillplass lever i beste velgående etter seier 7-4 mot Lye. Seieren som var av den etterlengtede sorten var viktig nå som kanonene på øvre halvdel står for tur.

Sveiva startet med 4 “debutanter” i hjemmekampen mot nedrykkstruede Lye. Petter Ulven (17) og Erlend Bjerknes (16) har fått spilletid i form av noen få enkelte bytter i før denne sesongen, men det var første gang at de skulle være med fra start. I tillegg voktet Andreas Nordli (16) målet og Sverre Sletten(17) bekledde venstre back posisjonen i 3. rekken. Begge fikk dermed sine første minutter i eliteserien. Hele 9 av hjemmelagets spillere var under 20 år så selv om årets sesong sannsynligvis ikke blir enn sesong for historiebøkene med positivt fortegn gror det godt.

Og bare så det er sgt, debutantene gjorde ikke bort seg. Alle 4 leverte prestasjoner til meget pluss, men det alene var ikke nok til at Sveiva-herrene greide å riste av seg Lye. Det stod 3-3 etter 40 minutter spill. Sveiva ledet 3-1 etter 20, mens gjestene fra Rogaland vant midtperioden 2-0.  Det var lenge jevnt i den siste perioden også, men med mindre enn 10 minutter igjen å spille satte Sveiva inn 3 kjappe mål og kampen var kjørt. Gjestene fikk pyntet på resultatet en gang, men de kunne ikke hindre årets første Sveiva seier.

Seieren var viktig spesielt med tanke på fighten om en sluttspillsplass.  Det er 5 lag som mer eller mindre sloss om 4 sluttspillplasser. Sveiva-herrene har det klart tøffeste programmet igjen, og bortekampen mot Greåker kan fort bli helt avgjørende for hvem av de to lagene som kommer blant de åtte beste lagene. Seieren kan også ha vært positiv for selvtilliten for Sveiva-herrene som så langt dette året har prestert mindre bra prestasjoner gang på gang.