Sveiva-herrene fortsetter den gode trenden og tok en imponerende og fortjent seier borte mot Akerselva.

Forrige serierunde beseieret man Bækkelaget og sendte de ned i 1. divisjon. I går slo de Akerselva og sendte ut et varsko om at Sveiva-herrene skal til sluttspill i år også.  3 kamper gjenstår og Sveiva-herrene trenger minst tre poeng til, kanskje fler for å være på den sikre siden av sluttspillstreken. Og med det spillet som har blitt vist i 2015 er vi ikke tvil. Dette klarer Sveiva-herrene.

I går tok Sveiva-herrene kommandoen fra start og leverte en veldig bra første periode. De første 15 minuttene var det nesten bare et lag på banen og ledelsen på 2-0 var ikke et mål for mye. Akerselva kom mer med på slutten av perioden og skapte litt trøbbel for oss, men at Sveiva var i førersete var det ikke mye å si på etter 20 minutters spill.

Akerselva brukte ikke lang tid på å komme ajour i den andre perioden, men Sveiva-herrene bevarte roen og jobbet seg sakte, men sikkert tilbake i føringen. En ny utligning fra hjemmelaget bare trigget bortelaget ennå mer og avslutningen på perioden tilhørte de røde. Og 3-4 scoringen sørget for at vi hadde en knapp ledelse også etter 40 minutters spill.

Avslutningsperioden var også av det imponerende slaget. Med trygt og godt forsvarsspill kunne man kontre inn 3-5 og 3-6 og kobelt et skikkelig grep om seieren. Poengene var allerede på vei ned i lomma da en ny kontring skulle gitt 3-7, men litt slurv gav Akerselva nytt håp og 4-6 i steden. Men nærmere kom aldri vertene.  Sveiva-herrene kunne juble for sin andre seier på rad og ser nå bedre og bedre ut for hver uke som går.

Nøkkelen til seieren og fortsatt fremgang ligger i forsvarsspillet. Sjelden har man i år sett et mer oppofrende forsvarsspill. Gutta dekket skudd som om de aldri hadde gjort noe annet. De vant dueller og sto opp for hverandre i alle faser av spillet. Det var rett og slett gøy og være sveiver i Krinsjåhallen i går, og det har det ikke alltid vært tidligere.