Sveiva-herrene er sammen med Slevik og Greåker formlagene i eliteserien og står med 3 strake seiere og nå lukter det sluttspill lang vei.

Sveiva-herrene var nødt til å vinne 6-poengskampen mot Nor92 som er Sveivas største rival i kampen om den siste sluttspillsplassen. Med tap ville man med stor sannsynlighet vinke farvel til sluttspillstoget og heller forbedrede seg på en flytur til vestlandet for å spille kvalikk for fortsatt å kunne kalle seg et eliteserielag.  Nå håper vi at vi slipper det siste scenarioet for etter 6-4 seieren i går ser det straks litt lysere ut for de rødkledde guttene.

Det var på mange måter en kontrollert seier i går. Man var i føringen hele kampen igjennom og selv om Nor92 knappet litt innpå i den siste perioden var seieren aldri skikkelig truet.

Spillemessig var vi dessverre flere hakk unna prestasjonene som ble levert borte mot Akerselva.  Mye av intensiteten og gløden i spillet var borte, feilpassningene florerte og man var ikke like kollektive i alt man foretok seg. Hadde man greid og opprettholde nivået fra Akerselva kampen skulle ikke bortelaget fra Drammen hatt noe som helst og stille opp med, men kvaliteteten hos hjemmelaget stod knapt nok til godkjent. Hadde vi møtt et bedre lag i går hadde vi fått juling. Eller sagt på en måte; hadde vi møtt et litt mindre gavmildt lag enn Nor92 i går så hadde vi fått juling.

For det er ikke til å stikke under den stol at det ikke bare var Sveivas prestasjoner som gjorde at hjemmelaget kunne kontrollere kampen. I den andre perioden ble vi servert en 4-målsledelse nærmest på sølvfat og klart, da blir det tungt for gjestene. Det var redningen for Sveiva-herrene i går, men vi kan ikke håpe på den samme gavmildheten i de to siste kampene før sluttspillet forhåpentligvis starter. Så det er bare brette opp ermene å begynne og prestere. Til fredag kommer Greåker på besøk til Rommenhallen så da gjelder det å vise seg fra en langt bedre side igjen.