Både lørdagens og søndagens resultater gikk i mot Sveiva-herrene. Vi fikk ikke den hjelpen vi hadde håpet på og sluttspillplassen er fortsatt ikke sikret. Men ett poeng mot Tunet kan ha vært nok.

Vi visste at vi med veldig stor sannsynligehet måtte ha minst ett, kanskje to, poeng for å nå årets sluttspill. Og vi satt vel med en følelse av at oddsen var lavere for å greie dette mot Tunet i Rommenhallen enn Slevik i den siste serieomgangen på bortebane i Gressvikhallen.

Og hjemmekampen mot Tunet ble en kamp med høye topper og dype daler. Offensivt glimter vi til og byr på flotte kombinasjoner som nærmest sender bortelaget ut av hallen. Dessverre står ikke forsvarsspillet alltid i stil og Tunet fikk mildt sagt et par alt for enkle mål.

De enkleste kom kanskje på det verst tenkelige tidspunktet. På stillingen 4-4 i starten på den siste perioden nettet gjestene 3 ganger og hadde dermed et godt tak på poengene. Det så mørkt ut for Sveiva-herrene, men en time-out og samling i bånn skulle bli løsningen. 3 kjappe scoringer til Sveiva-herrene sendte lagene ajour og tvang bortelaget til å ta time-out.

Sveiva-herrene havnet under nok en gang noen minutter før slutt, men høy moral og “fighting-spirit” hjalp oss til nok en utligning og dermed poengdeling. Et poeng som kan vise seg og bli gull verdt.

Før den siste serieomgangen skal spilles er det par scenarier som kan sende Sveiva-herrene til sluttspill.

1. Vi tar poeng mot Slevik
  2. Sarpborg  tar poeng fra Akerselva i Skjeberghallen*
  3. Lye tar poeng fra Bækkelaget
  4. Sagene tar poeng mot Greåker*

* målforskjell kan bli avgjørende ved uavgjort og Sveiva taper for Slevik.

Hvis dette ikke skulle skje så er Sveiva-herrene avhengig av å ikke tape med for mange mål mot Slevik, samt at Bækkelaget ikke vinner med for mange mot Lye. Vi har 13 mål ( egentlig 12 forBSK har nettet flere ganger enn oss) bedre målforskjell enn Bækkelaget så det kan bli en nervepirrende lørdag.