Unggutten Marius Pedersen, vår egen lille gullkalv, ble matchvinner i sudden og sørget for en 5. og avgjørende kamp.

[vc_row css=”.vc_custom_1458165493015{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/03/PHV5605.jpg?id=12779) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Marius Pedersen ble den store helten

Det var også Marius Pedersen som startet det vi trodde skulle bli en festforestilling da han satte inn 1-0 etter drøye 4 minutter. Men det ble aldri noe fyrverkeri av en innebandy kamp, men spennende det ble det.

Hjemmelaget leverer en godkjent første periode, men er igjen litt tannløse foran målet til Greåker. De får nettsus to ganger, men kunne hatt et par til. Men to mål rette veien var nok til å være ajour med Greåker.

I den andre perioden så var det ikke mye å rope hurra for. Dette var en periode Sveiva-gutta bare kan glemme først som sist.  De tapte alt av første og andre baller, samhandlingen  var fraværende og gutta så rett og slett kjørt ut.

Starten på den tredje var ikke oppløftende den heller.  Man ble altfor ofte trillende ball uten å skape noen farligheter, og da Greåker 13 minutter før slutt satte 2-5 lyste det et blått lys for Sveiva-herrene. Men innebandy er en herlig idrett. Dog ikke alltid like rettferdig. For Greåker må det ha føltes veldig surt da de på 20 sekunder slipper inn to kjappe mål fra henholdsvis Christoffer Øistad og Marcus Gustafsson. Fra og egentlig være hektet av så var hjemmelaget plutselig med igjen.

Og det var Sveiva som var det førende laget i siste halvdel av perioden, de jaget utligning, men det ble ofte bare med nesten. De store sjansene uteble, og da Greåker igjen kunne øke ledelsen til 4-6 trodde nok de fleste at det var game-over.

Men den gang ei.

På under minuttet hadde kombinasjonen Valbye – Palving resultert i at sistnevnte kunne sette ballen i åpent mål og ga dermed nytt håp til sveiverne både på banen og ikke minst tribunen.

Det ble et nervedrama uten like de siste 2-3 minuttene. Hjemmelaget plukket keeper og erstattet ham med en ekstra utespiller og presset frem to, tre virkelig store muligheter som burde ha sørget for utligning. Men det skulle drøye helt til det gjenstod drøye 30 sekunder før taket skulle løfte seg i Rommenhallen. Marcus Gustafsson ble to-måls scorer og sendte lagene ut i ‘sudden death’.

Her ble spillet veldig avventende. Greåker hadde en halvsjanse etter to minutter spill, men lå ellers veldig defensivt og forsøkte å vente ut Sveiva-herrene som på sin side ikke ofret alt for mye offensivt de heller.

5 minutter inn i sudden burde kampen vært avgjort. Sveiva-kaptein Gustafsson kunne blitt tre-måls scorer og den virkelige helten da han fikk en sjelden gavepakke fra gjestene. Men ballen blåses utenfor og klokken tikket mot straffekonkurranse. Men den rakk ikke å tikke så lenge. En liten frekk unggutt ville det annerledes. Marius Pedersen fikk ballen etter litt glabb og babb, snudde seg på femøringen og sendte i vei et skudd som Greåkers keeper ikke var forberedt på. 7-6 var et faktum, og endelig kunne man oppleve litt skikkelig sluttspillstemning i Rommenhallen igjen. Men viktigst av alt; det blir en ny kamp i denne kvartfinale serien.

Lørdag kl 16:00 skal det hele avgjøres i Tindlundhallen.