Sveiva-herrene gikk ut i hundre og gav seg selv veldig gode forutsetninger for å sikre seier nummer to. Men effektiviteten foran mål kunne vært bedre, langt bedre.

[vc_row css=”.vc_custom_1474779199140{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/09/PHV6176.jpg?id=13698) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1474736972529{background-color: rgba(0,0,0,0.2) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Seieren burde ha vært større

Slik var kampen

Det finnes mange haller i Norges langstrakte land hvor Sveiva-herrene har bedre statistikk enn akkurat Skjeberghallen. Dette langt i fra noen favoritt arena, men i dag så trivdes Sveiva-herrene godt i  “Haibassenget”.

Sveiva-herrene føyk ut av startblokka og tok kommandoen fra første dropp. 33 sekunder var nok til å ta ledelsen. Sveiva-kaptein Bjerknes fortsatte der han slapp mot Sandnes og før hjemmelaget hadde vært borti ballen stod det 0-1 på lystavla. 0-2 kom bare minutter senere da Marcus Gustafsson ladet kanonen. Sveivas dominans den første perioden var nærmest total.  Tomi Ahonen i Sveiva-målet var arbeidsledig i lange perioder, og det nærmeste vertene kom scoring var da Sveivas sisteskanse holdt på å score selvmål da han skulle fange et skudd som gikk i nettveggen.

Det meste av spillet foregikk på Sarpsborgs banehalvdel i den andre perioden også. Gang på gang spilte man seg frem til store målsjanser, men man lykkes bare å finne nettmaskene ved to anledninger. Først ved Sindre Palving Christiansen og så ved Marius Pedersen. Men det var hjemmelaget som først fikk noe å juble for. Balltap i offensiv sone og ikke verdens beste retur løp ble straffet av de blå.

Det stod 4-1 etter 40 minutter og de fleste regnet med at Sveiva skulle fortsette å kjøre over hjemmelaget.  Men Sarpsborg ville gi det en siste sjanse og fikk ut med høyt press og smalt på i alt som var av dueller. Rommene åpnet seg opp for Sveiva-herrene, men sjansene som bød seg skusslet de bort en etter en. Kampen stod faktisk og vippet litt etter Sarpsborg sin redusering til 4-2. Det neste målet var viktig. Sveiva gikk ned på to rekker, og heldigvis gav det nesten umiddelbart resultater. Andreas Valbye innså at nok fikk være nok og etter utallige skudd-bom greide han omsider og overliste landslagskeeperen i hjemmelagets mål.

Valbye var langt i fra den eneste Sveiva-spilleren som sløste med sjansene. De fleste i rød drakt har mer å gå på når det gjelder effektiviteten. Seieren kunne vært det dobbelte, men endte “kun” på 6-2 etter at Marcus Gustafsson fikk siste ordet på sin gamle hjemmebane.

[print_gllr id=13679][/vc_column_text][vc_single_image image=”13638″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]