Det er vel egentlig ikke noe som heter en trygg ledelse i innebandy, men mot Haugerud føltes det veldig trygt på stillingen 7-3 med 20 minutter igjen. Men Sveiva-herrene rotet det til for seg selv og var ikke langt unna å gi bort alt.

Haugerud startet friskt og freidig og satte først et skudd i tverrliggeren før de tok ledelsen 0-1, men det varte ikke lenge. Kun 3-4 sekunder senere stod det 1-1 og enda noen minutter senere var hjemmelaget fortjent nok i føringen. På det meste ledet vi 4-1 etter ganske så stabilt spill.  Haugerud hadde to giftige spillere, ellers var det syltynt. Når de i tillegg stilte litt redusert lå det i kortene at Sveiva-herrene skulle få en ganske så grei marsj mot to nye poeng. At Haugerud fikk en redusering til 4-2 gjorde ikke marsjen så veldig så mye tyngre.

I den andre perioden hadde Sveiva-herrene ennå bedre kontroll på Haugerud. Men det tok litt tid før en ny ball satt i nettet, men når den først kom, kom det tre på rappen og stillingen var 7-2. Haugerud gikk ikke målløse av banen  de heller og fikk pyntet litt på resultatet i overtall. For det var sånn det føltes ut, at de kun pyntet på resultatet; ingen så noe trussel i det målet. Haugerud skulle rett og slett ikke ha nok kvalitet til å true denne Sveiva-seieren.

Det gjorde ikke trenerteamet til Sveiva heller som forberedte å gå opp på 3 rekker i starten på den 3. perioden. Men så enkelt skulle det ikke gå.   Perioden var ikke veldig gammel da gjestene ble tildelt et straffeslag, i samme situasjon får også Sveiva-herrene en to minutter for protest. Straffen blir reddet av Fanuelsen i  Sveiva-målet, og dermed 2 minutter i spill 3 mot 5 utespillere.  Sveiva-herrene holdt i mot lenge, men med kun 19 sekunder igjen måtte de kapitulere. En irritert Sveiva-leder på benken banker hånda i veggen i ren frustrasjon. Dette oppfattes av dommerparet som usportslig og 2+10 minutter og opp på tribunen. Flere minutter i overtall og ny scoring til bortelaget som begynte å få trua på et “mirakel”. Minutter før slutt kom også 7-6 reduseringen og Sveiva-herrene var rett og slett litt ute og kjørte. Heldigvis kom ikke Haugerud ajour og det endte med hjemmeseier, men det var bare såvidt.