Sveiva-herrene tok en ny seier, men det måtte straffer til.

[vc_row css=”.vc_custom_1476334380994{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2016/10/PHV6647.jpg?id=13846) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1474736972529{background-color: rgba(0,0,0,0.2) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Sveiva-herrene er fortsatt ubeseiret

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”annonse”][vc_column_text]

Sveiva-herrene tok en ny seier, men det måtte straffer til.

Slik var kampen

Sindre Bjerkens spilte igjen en avgjørende rolle da Sveiva-herrene kunne bokføre nok en seier. Denne gangen ble det “kun” to poeng da det stod 7-7 etter fulltid og kampen måtte avgjøres på straffer. I straffeslags konkurransen ble Sveiva-kapteinen helten da han satte inn vinnermålet som sørget for at ekstrapoenget gikk til de røde.

At Sveiva skulle dra hjem dette satt langt inn. Det meste tydet på at det var hjemmelaget som skulle stikke av med seieren, men man skal aldri ta seieren på forskudd når man møter Sveiva Innebandy. Hverken når man leder med kun 30 sekunder igjen på klokka eller har overtaket i straffeslags konkurransen. Sveiva er Sveiva, og der har man det i ryggmargen at ‘så lenge det er liv er det håp‘.

Og akkurat denne innstillingen reddet Sveiva-herrene i dag. Etter halvspilt kamp stod det 4-1 til Akerselva og det var lite som tydet på at Sveiva-herrene skulle snu det. Man skapte lite, man var litt avventende og passive i forsvarsspillet og man var ikke veldig vasse i gjenvinningsfasen.  Men det snur seg fort i innebandy. Et skudd i tverrliggeren var det som satte litt fyr på Sveiva-spillerne, for to angrep senere stod det plutselig 4-3. At hjemmelaget fikk øke til 5-3 betød ikke så mye. Sveiva-spillerne hadde tent et håp, ikke bare hos seg selv, men også hos 80-90% av tilskuerskaren i Kringsjåhallen.

Sveiva-publikumet skulle få mer og juble for i den siste perioden.  De røde lignet mer på slik vi har vært vant til å se Sveiva i år og plutselig hadde man snudde det. Drøye 10 minutter før slutt ledet man for første gang i kampen med 6-5.  Og like imponerende som at Sveiva-herrene hadde snudd kampen var det at Fredrik Rognlien hadde stått for to av disse 6 målene.  Han er ikke noen notorisk målscorer, selv om han lager et mål i ny og ne, men to i samme kamp, det var nesten for mye av det gode.  Sist det skjedde hadde han på seg Holmlias røde drakt i nedsablingen av Råde (24-0), så det har skjedd før. Men de fleste med Sveiva-blod i årene regnet vel med at man ikke kunne tape når Rognlien hadde blitt to-målscorer.  Det gjorde man jo heller ikke, men man var nære.

For som vi startet med å skrive var det hjemmelaget som så ut til å dra det lengste strået. 7-6 målet som settes inn på tiden 58:59 kunne fort blitt vinnermålet for vertene. Men en desperat Marcus Gustafsson ville det annerledes.  30 sekunder senere la den lange svensken en ball på mål i spill 6 mot 5 utespillere. Ballen flyr 20 meter og lander trygt og godt i nettmaskene bak hjemmelagets keeper. Vi vet at Sveiva-herrene har terpet på 6 mot 5 spill, men dette var vel neppe det de trente på da?

Dermed måtte det straffer til, og akkurat som i kampen var det Akerselva som lå best an til å få med seg ekstrapoenget. Sveiva-herrene brant de fire første straffene, mens hjemmelaget satte 1 bak Tomi Ahonen. Hjemmelaget misbrukte igjen muligheten til å avgjøre og Kristoffer Bakke hadde alt på sine skuldre. Han var “iskald” og satte inn 1-1, og dermed var det på’n igjen. Og etter de første 10 straffene og dømme kunne man forvente at det skulle bli en lang kveld. Men Sindre Bjerknes bommer aldri to på rad, og da Tomi Ahonen reddet nok en straffe kunne Sveiva-kapteinen ta i mot hyllesten fra glade lagkamerater etter å ha avgjort kampen.

Dette var kampen hvor Sveiva-herrene skulle bli satt på den første virkelige testen. De bestod den, men var ikke overbevisende i utførelsen. Men bra og få med seg to poeng på en dag hvor alt ikke satt som det skulle. Om det sitter bedre på søndag da SF Grei kommer på besøk vet vi ikke – det er lov å håpe. Kampstart er kl 18:00 i Rommenhallen.

 

[print_gllr id=13828][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]