Sveiva-herrene kom aldri helt i gang i hjemmemøtet mot Grei. Lokaloppgjøret gikk pent og pyntelig for seg i to perioder før det våknet til liv i den siste.

De to første periodene var jevnspilt med bortelaget i føringen. De tok ledelsen igjennom et litt heldig mål i powerplay før de utnyttet en kontring på best mulig vis. Sveiva fikk en redusering tidlig i den andre perioden, men midtperioden skulle ende uavgjort da gjestene igjen viste sine kvaliteter i kontringsspillet og økte ledelsen til 3-1.

Men det var i den siste perioden det virkelig skulle bli hett. Hjemmelaget hadde selvfølgelig ingen ambisjoner om gi seg uten kamp. Man gikk ned på to rekker og skulle gi bånn gass. Men man rakk ikke komme så langt før man måtte gjøre nye rokeringer.  Et strengt rødt kort til Valbye etter tumulter med Greis Johansson satte sinnene i kok i Sveiva-leiren. Det er mulig at dommerne har sitt på det tørre, men de ble nok kraftig lurt av “hylingen” til Johansson.  Johansson fikk forresten selv 5 minutter for taklingen på Valbye og det ble spill 4 mot 4 som etter kort tid skulle bli 4 mot 3 i Sveivas favør. Det resulterte i redusering til 3-2, men nærmere kom aldri vertene. Nye kontringer førte til 4-2 og 5-2 og selv om vi greide å sette inn 5-3 i spill 6 mot 5 utespillere endte sluttspurten med ennå flere baklengs. Sluttresultat 4-8 sett med  Sveiva-øyne.

Det føltes surt og bittert. Grei er et lag vi burde og skulle slått. Men det krever innsats og mot. Man kan ikke stå med lua i hånda og komme tapende ut av nærkamp etter nærkamp. Det røde kortet til Valbye satte litt fyr i Sveiva-herrene, men den tenningen skulle jo vært der fra første dropp.  Vi får håpe guttene greier å endre på det til neste kamp som er borte mot Akerselva.