marius_5804

Martin Ødegaard er 15-åringen som har tatt fotball-Norge med storm. I Sveiva har vi vår egen lille gullkalv, Marius Pedersen (15), som vi håper skal ha samme effekt på innebandy-Norge.

Og likheten med Martin Ødegaard er mer en tallet som forteller hvor gamle de er. I likhet med fotballspilleren utviser Marius en ydmykhet, høflighet og har begge bena godt plantet på jorda. Utenfor banen vel og merke. På banen, og med ball har han en teknikk, skudd og et finte repertoar som mange kan misunne ham.  Han er veldig anvendelig og har i treningskampene og på trening spilt både back, senter og løper med den største selvfølgelighet.

Han har alltid hatt kølla med seg i hallen og vært med når Ingvild og jeg har spilt. Utrolig gøy at han har opprettholdt interessen og nå kanskje får muligheten på elitenivå. Talentet har alltid vært der, men han har i tillegg vært treningsvillig og jordnær.

 

Marius Pedersen (15) “så” sin første innebandykamp 3 dager gammel. Og siden den gangen har han vært på utallige treninger og kamper med mor Ingvild Ruud og far Håvard Pedersen og sikkert plukket opp et par triks iløpet av årenes gang. Og det er liten tvil om at genene har vært gode. Både Ingvild og Håvard står med flere landskamper og var veldig toneangivende på Sveivas elitelag en gang i tiden. Nå er det altså den eldste arvingen som er klar til å innta eliteserie-manesjen 11 år etter at han selv begynte å spille innebandy i Sveiva sammen med gutter født i 97.

Ungdomsskoleeleven sitt talent har ikke vært noen hemmelighet. Han har alltid vært veldig fremtredende uansett om motstanderne har vært jevngamle, to,tre eller fire år eldre. I forrige sesong ble han som 14 åring (!) plukket ut på samling for U19-landslaget og er pr. dags dato nærmest selvskreven i troppen som skal spille VM i mai 2015.  På vårparten tidligere i år begynte han også å trene regelmessig med a-laget og er en reel utfordrer til å starte i serieåpningen i årets eliteserie, kun 7 dager etter at han kom ut av konfirmasjons kjortelen.

Men han har ennå tilgode og spille en offisiell seniorkamp, det har han ikke vært gammel nok til. Men Marius bekymrer seg ikke nevneverdig for det. Han håper han skal få spilletid og utvikle seg som spiller.

Det går fortere og det er litt mer fysisk enn det jeg har vært vant med, og jeg merker jo at jeg er minst på banen.

 

Og det er nok ikke bare, bare og være minst. Men Marius har ingenting og utsette på sine eldre lagkamerater. Han sier selv at han ikke blir herset med og har funnet seg en plass i garderoben i  hjørne sammen med de andre juniorene.  Når det kommer til årets sesong håper han at laget skal kunne prestere bedre enn i fjor. Han er også optimistisk på Patrick Sveen sine veiende og tror at nyervervelsen fra Haugerud kan bli årets hit i Sveiva-trøya.

Også Marius har tatt utfordringen med å sette opp et tabelltips, om det var tippet med hjertet eller hode her vites ikke, men vi er nok redd for at det er om for en og annen feil her Marius.

1. Slevik
2. Sarpsborg
3. Sveiva
4. Gjelleråsen
5. Tunet
6. Bækkelaget
7. Greåker
8. Akerselva
9. Grei
10. Nor92