En jevn og spennende batalje utspilte seg søndag kveld i Rommenhallen da GIF Fighters tok turen de få kilometerne over bygrensa for en reprise på fjorårets semifinaleserie i NM.

Vi antok at gjestene var litt revansjesugne etter fjorårets NM-sluttspill og ikke uventet gikk de ut i 100 og skapte litt trøbbel for Sveiva-herrene med et veldig aggressivt press.  De fikk automatisk initiativet i kampen og det tok litt tid før vertene fikk litt skikk på spillet sitt.  Og når sant skal sies så der det vel ikke den beste perioden vi har spilt i år, men vi lå kun målet bak etter de første 20 minuttene og var på alle måter med i matchen.

I den andre perioden tok vi mer og mer over banespillet samtidig som vi bedre greide å demme opp for GIFs offensiv.  Det ble mer struktur over hjemmelaget og det resulterte i at vi snudde kampen til vår fordel og gikk til den siste pausen med en ett måls ledelse.

Den siste perioden ble et skikkelig bikkje-slagsmål. Publikum fikk virkelig valuta for pengene og spillet åpnet seg opp med sjanser både den ene og den andre veien.  De to lags trenere var kanskje ikke like fornøyde og særlig Sveiva-benken  uttrykte sin misnøye med at begge GIF sine mål denne perioden ble satt inn på nærmest to identiske frislag. Heldigvis fikk det ikke avgjørende betydning. Med to mål den riktige veien var det Sveiva-herrene som kunne juble høyest når sluttsignalet gikk.  Seier 6-5 og etter en litt treg start på sesongen er nå Sveiva-maskineriet fått opp dampen. 5 kamper på rad uten tap er sterkt når vi vet hvilke forutsetninger vi hadde før denne sesongen. I går var i tillegg Emil Krzykawski ute med sykdom, mens Christoffer Øistad stort sett ble sittende hele kampen på benken med en liten skade som har plagget ham den siste uken.

Nå venter en liten uke med spille fri før det blir en aldri så liten helvetes uke med to kamper mot nummer 1 og 2 på tabellen på to dager. Først Tunet og så Slevik.