Sveiva møtte Tunet i Høyenhallen nå på Søndag.

[vc_row css=”.vc_custom_1456496904050{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2015/09/PHV0867.jpg?id=12130) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1456434637658{background-color: rgba(0,0,0,0.4) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Det ble en lang oppoverbakke

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”annonse”][vc_column_text]

Sveiva møtte Tunet i Høyenhallen nå på Søndag. Kampen startet helt forferdelig sett med Sveiva øyne da Nordli allerede etter 3 minutter hadde plukket ut ballen ut av nettet, ikke en, ikke to, men hele tre ganger.

Dersom vi skal ta poeng mot de antatt beste i fremtiden må vi være på fra start! Da valgte coachene og gå ned på to rekker. Dette førte til at vi fikk mer orden på spillet, og i tillegg begynte vi produsere noe fremover også. Det går ikke lange tiden før tunet øker til 4-0, men etter dette målet virker det som om gutta har skjønt at de må begynne å jobbe. Martin Gard reduserer før Tunet nok en gang øker ledelsen. Ca 2 min før slutt setter Marcus Gustafsson en kasse med et godt plassert dragskudd.

Gutta går inn til pause med en følelse av at dette er en langt i fra umulig oppgave selv om vi ligger under med tre mål. Coach Alex gjør også noen grep på formasjonen. Dette skulle vise seg å være ett sjakktrekk.

2.periode vinner Sveiva 1-0
I midtperioden var det en helt annen innstilling blandt gutta og spillerne ofret seg for hverandre med en iherdig innsats. Dette gjorde jobben til Tunet vanskeligere og de kom til mye færre skudd enn i forrige periode. 2.periode var forøvrig perioden der Emil Krzykawski scoret det som kan være årets fineste mål.

3. Periode ender 4-4
Sveiva hentet inn Tunet’s ledelse, men så får Tunet inn 6-5 , 7-5 og 8-5 og dermed var det vel egentlig aldri noen tvil om hvilket lag som skulle vinne. Men tar Sveiva ut keeper og plutselig er stillingen 8-7, men det holdt dessverre ikke helt. På en kontring i sluttsekundene mister sveiva ballen og Tunet kan enkelt sette ballen i åpent mål igjen. Kampen ender 9-7.

Alex Krzykawski’s oppsummering

..vi er på god vei. Men vi er ikke riktig der enda. Vi ønsket for egen del å vise at trinnet opp til høyeste nivå (hvis Tunet er der) ikke er alt for langt vekk. Tunet var flinke, effektive og ikke minst klare fra start. Det var ikke vi… Det ble en lang oppoverbakke men vi starta egentlig å spille i nærheten av det vi ønsket i 2. periode. Stabiliteten infann seg og med noen “på forhånd ikke planlagte trekk” kom vi i nærheten balanse. Derifra og fremover var det en slik kamp som vi på forhånd hadde forventet oss. Tøffe dueller og jevnt spill fra begge lag. I den fasen var vi til tider bedre enn motstander og med en opphenting til 5-5 øyna vi håp. Men litt stress å masse følelser er vanskelig å kombinere med et “smart spill” mot et bra Tunet lag. De fikk igjen føring å deretter jaga vi redusering resten av kampen. Bra uttelling i overtall, -også 6 mot 5, lover godt fremover som så mye annet idag. Men et stort trinn fremover og 100% på riktig vei er min konklusjon. Etter “bare” en forsesong sammen er det litt for tidlig å tru at vi kan mestre alt på en gang. -Men det kommer garantert… En flott spillertropp der dessverre ikke alle fikk vise frem sine beste sider i dag. Men det kommer en ny sjanse førstkommende fredag. Da er det regjerende mestere som skal gi oss en ny peke pinne på hva som er landets høyeste nivå. Vi vet at vi blir bedre uke for uke… Hvor bra vi er til fredag..? Kom å se..

Andreas Valbye hadde også noen kommentarer om matchen!

Hvorfor var vi ikke gutta klare fra start I dag?

– Tror nok kanskje vi ble litt overrasket over tempoet, et tempo som var en del høyere enn i treningskampene og treningene. Det hjelper heller ikke ar vi er litt passive fra start. En del nye spillere og nye konstellasjoner gjorde også at det ble litt ekstra spenning rundt det å få svar på hvor vi ligger an.

Hvorfor vinner Tunet kampen?

– Tunet vinner kampen på at vi er litt passive og nølende fra start, da vi får 4-0 i sekken før det er godt 6 minutter av kampen. Hadde ikke de målene kommet hadde historien vært en annen. Vi kjemper oss tilbake igjen på sterkt vis. Men tunet er sterke når de setter på “superrekka” si. Hjelper ikke heller at jeg gir Bjerknes ballen slik at han får skåre 9-7 på slutten, haha.

Noen spillere som utmerker seg positivt i dag selv om det endte med tap?

– Martin Gard presterer en god kamp med 2 kasser. Palving gjør også en stor kamp. Og Patrick gjør en bra kamp og blir BB! Men den største positive utmerkelsen er opphentingen og måten vi spiller på som lag i de siste to periodene.