Når sesongen drar i gang søndag klokken 16:00 er det Tunet som står på motsatt banehalvdel. Lagene møttes for snaue to uker siden og den kampen endte 5-5, en relativt fysisk kamp med mange dueller og lite spill.

Etter den kampen har gutta fokusert mye på samhandling i laget og rekkene begynner å sette seg! Trenerteamet har ikke hatt en enkel oppgave med å sette sammen rekker, 11 spillere har forsvunnet ut og 9 spillere har kommet inn. Samtidig er keeperduoen fra i fjor byttet med en ny duo.

Denne kampen er også litt spesiell for Alex Krzykawski, da det er hans comeback som trener i eliteserien og Sveiva. Vi har spurt Alex hva han tenker om kampen:

-Kampen mot Tunet vil preges av 2 lag som vil. Tunet må bevise at de fortsatt er et topplag, vi må vise at vi som lag tatt noen trinn fremover som lag dra forrige sesong. Forventer meg en kamp med mange tøffe dueller og dommere som virkelig får fortjene honoraret sitt. Jeg forventer at vi er jevnest over 60 minutter

Når vi hører trenerens ord virker det som at han og gutta virkelig lader opp til en kamp som er øyeblikket verdt og sett med Sveiva øyne er dette noe vi virkelig ønsker og tror på. Vi ønsket å sjekke at spillernes mål og ønsker med kampen samsvarer med Krzykawski’s sine. Derfor har vi tatt en prat med Sveivaproduktene Andreas Skriden og Patrick Martinsen.

Andreas Skriden fikk i oppgave å fortelle guttas ønske med matchen

Ønske med kampen er jo selvfølgelig å få med oss 3 poeng fra høyenhallen, og få en god start på sesongen! Samtidig som også hadde vært utrolig deilig å slå Tunet i deres egen hall.

Patrick Martinsen fikk noe annerledes spørsmål:

Hva skal til for å slå Tunet?

-Sveiva-Tunet har for meg alltid vært den største kampen i sesongen. En kamp som kan bli kniving til siste sekund, men også en kamp som kan være dominerende fra begge lag.  For å slå tunet må vi få frem dette “rivaliseringshatet” og være pålogget fra første til siste sekund. Vi har fått inn en del gode spillere samtidig som samtlige i laget har fått et ekstra års erfaring på CV’en. Følger vi gameplanen vår i hele kampen så vinner vi.

Hvilken Tunet spiller ser du på som den største trusselen for oss?

– Den viktigste tunetspilleren i mine øyne er uten tvil Sindre Bjerknes. Tunet har masse gode spillere, men Sindre er unik. Han skal være best i alt han gjør, og han gjør det 110%. Han er utrolig smart med ball og beveger seg godt uten, noe som man ser godt på antall poeng han hadde i fjorårets sesong. Til våres fordel har de fleste av oss spilt mange år med han og kjenner han godt fra før. Jeg tror det beste vi kan gjøre for å stoppe han er å ikke legge for mye fokus på han. Da vil rekkekameratene hans få mye spillerom.

Hvem mener du blir lagets nøkkelspiller til søndag og hvorfor?

– Lagets nøkkelspiller til søndag er vanskelig å si noe om. Det er første seriematch. Har lært at man ikke skal ta helt utgangspunkt i preseasonkamper da kampbildet ofte blir annerledes i en seriekamp. Først og fremst vil jeg si at hele laget er vår største nøkkelspiller da vi har et fantastisk samhold. Men jeg ønsker å trekke frem to stykker. Sindre Palving som jeg har veldig god tro på denne sesongen, og Andreas Nordli som jeg vet kommer til å bli avgjørende for oss i mange anledninger.

Nå har vi hørt hva gutta sier, nå er det opp til å bevise på søndag. Kom å støtt oss i årets første seriekamp!