8354

Vi gratulerer damene med 6-3 seier over Tunet i dagens finale i Euro Floorball Cup 2014.

Europacupfinal 2014 och både Sveiva och motståndaren startar matchen i ett rykande tempo. Med ett par stolpskott under dom första minuterna är Sveiva närmast en ledning, det dröjer dock till den 13 minuten innan Luize Bilinska sätter en retur på ett skott från Oda Krisitne Langaker och Sveiva leder med 1-0.

Andra perioden startar Sveiva i boxplay och detta ger Tunet möjlighet att kvittera till 1-1. Dock blir det resultatet kortvarigt och det tar bara 11 sekunder innan Hilma Thofte kyligt spelar fram Victoria Hansen som snyggt sätter den bakom Tunetkeepern. Sveiva drabbas av ännu en utvisning men tack vare stabilt boxplay släpper man inte in något mål. Istället komer Liga Garklava direkt från utvisningbänken och sätter bollen i mål. Tavlan visar 3-1 till Sveiva med mindre än en minut kvar av denna perioden.

Efter fem minuter i tredje perioden får Sveiva en straff och Jenny Vestin sätter den säkert i målet. 4-1 är ett faktum och Sveiva ser starka ut. Men en innebandymatch är inte över förän det har gått 60 minuter och Tunet reducerar till både 2-4 och 3-4. Matchen lever igen, Tunet vaknar till liv och Sveiva blir lite nervös (eller i alla fall jag) hehe. Dock blir nervositetn inte så lång då lagets kapten Oda Langaker sätter två bollar på mindre än två minuter, den ena i öppen kasse.
Oda får höja pokalen och hela laget får kyssa den för andra gången på tre år. Nästa år väntar Champions Cup och förberedelserna startar nu!

Och för att inte tala om publiken! Vi har världens bästa supportar, tack för allt stöd!
Av Frida Stegeby

Kampfakta Kongstenhallen søndag 12/10: Tunet – Sveiva 3-6 (0-1, 1-2, 2-3) – Skudd: 10-15
12.15: 0-1 Luize assist Oda