Til lørdag skal Sveiva-herrene til Fredrikstad å spille sesongens 5.serierunde. Er det til Lørdag sesongens første trepoenger på bortebane kommer?

Forrige runde imponerte gutta hjemme mot Nor 92 og vant hele 15-3 i det som skulle være en jevn kamp. Før denne runden ligger Sveiva på 6.plass i eliteserien med 5 poeng. Fredrikstad på sin side ligger i skrivende stund på en 9.plass med 3 poeng. Disse poengene tok de mot nettopp Nor 92. Det skal ha vært en jevn match hvor Fredrikstad tok det lengste strået å vant 7-6. Forrige runde tapte Fredrikstad hele 12-3 mot GIF Fighthers, uten at det betyr for mye.

Vi har tatt en prat med Kent Martinsen  og Petter Ulven om deres tanker om den kommende kampen.

Ja, Petter, hva tenker du om kampen til lørdag?

Jeg tenker at det blir en veldig viktig kamp for oss. Skal vi holde følge med lagene foran oss på tabellen må vi slå Fredrikstad på lørdag. De spilte jevnt med Greåker og slo Nor, så det blir ikke en enkel oppgave. Allikevel skal vi dra hjem på lørdag med tre poeng i bagasjen.

Hva skal til for å slå Fredrikstad?

Vi må gjøre mye av det samme som vi gjorde mot Nor, skal vi slå Fredrikstad. Være effektive fremover på banen, men først og fremst sette forsvaret. Kanskje også i enda høyere grad enn mot Nor der vi slapp oss litt nedpå utover i kampen.

Nøkkelspillere til kommende lørdag da?

Jeg vet ikke helt om det er noen spesielle på laget som blir nøkkelspillere mot Fredrikstad. I de første kampene har hele laget stått frem, og mange forskjellige har bidratt med poeng. Men dersom jeg skal nevne en ønsker jeg å trekke frem Andreas Nordli. Han leverte en meget god kamp sist og blir utvilsomt en viktig brikke i den defensive delen på lørdag.

Også Kent Martinsen har sagt noen ord om denne uken og kampen til lørdag.

Lørdag skal vi til en gammel kjenning i eliteserien. Fredrikstad er nyopprykket i år, men har vært i det beste selskap før. Jeg kan huske mange tette og morsomme oppgjør og noen artige historier også (de kan jeg ta en annen gang) Uansett hører det til historien at vi ikke har hatt for vane å reise til Østfold og spasere lett hjem med alle poengene. Et sultent nyopprykket Fredrikstad på hjemmebane, som har alt å vinne, er greit å være forberedt på.

Stemningen denne uka har vært preget av storseieren sist helg. Den har vært god som alltid. Vi har et par forfall, men har et bredt og godt mannskap, så det bekymrer ikke. Mange sultne spillere ønsker å ta ansvar og vise seg frem.

Den største usikkerheten ligger nok i at vi kanskje ikke helt vet hva vi kommer til. Hvordan passer Fredrikstad til oss? Klarer vi å trenge gjennom deres tette forsvar uten å åpne oss selv? Vi kjenner Fredrikstad dårlig, men har selvsagt funnet ut litt om dem. Det vi imidlertid vet noe om er oss selv. Vi skal bestemme der ute og ta kampen dit vi vil. Vi må være pålogget fra start som sist. Mange av forberedelsene før kamp bør derfor være de samme.

Er vi et topplag? Det finner vi ikke ut etter en kamp. Da må man prestere over tid. Vi må være stabile på et høyt nivå. Denne kampen, som forrige kampen, kan bringe oss nærmere svaret. Jeg er i hvert fall sikker på at med rette holdninger, mental skjerping og en innsats som får hver muskel til å spennes må til for å få meg til å si at vi vinner !!