På fredag spilte Sveiva-herrene seriekamp hjemme mot Nor92. Tankene før kampen var at dette skulle bli en jevn match, men den gang ei.

_PHV1713

Allerede etter 23sekunder ledet sveiva 1-0. Det var Andreas Valbye som åpnet scoringsshowet med et mål igjennom kjøkkenveien på den tidligere Sveiva keeperen Anders Fanuelsen. Og ikke mange sekundene senere satte Petter Ulven inn sesongens første på ett direkteskudd. Sveiva vinner denne perioden 5-0. En periode hvor Sveiva styrer kampen og Nor92 stort sett kun kommer til sjanser gjennom kontringer.

2.periode starter med et powerplay ettersom Nor92 kommer alt for sent ut av garderoben, og det går vel kun 10 sekunder så sitter ballen i mål etter et hardt skudd bakenfra fra Marcus Gustafsson. Sveiva fortsetter å score mål i denne perioden og de scorer vel på stort sett alt av muligheter de første ti minuttene. På stillingen 9-0 velger bortelagets keeper; Anders Fanuelsen, og forlate banen i raseri og har i etterkant av kampen uttalt at han følte seg like alene på banen som en kråkebolle på Dovrefjell.

Fra og med nå virker det som om gutta har senket seg noen hakk og Nor 92 kommer stadig nærmere en scoring. Og når de først skal få en scoring, hvem andre enn eks.Sveivaspiller Jørgen Becher? Denne perioden ender 6-1 til Sveiva.

3.periode går ikke helt som planlagt. Nor 92 reduserer både en og to ganger før gutta skjønner at de må begynne å jobbe igjen for å ikke ødelegge resultat. Og på de 4 siste minuttene setter Sveiva 4 kasser. Alt i alt en meget godt gjennomført kamp av Sveiva som tidvis viser glimt av meget høy klasse i alle ledd.

Banens beste : #68 Andreas Valbye

Vi tok en prat med tidligere Sveivaspiller Anders Fanuelsen å spurte hva han syntes om årets utgave av de røde.

Årets Sveiva utgave virker mer komplett enn på lenge. De har gode spillere i alle ledd og mange som er med å kjempe om plassene i laget. Skulle det bli skader osv så har de minst like gode spillere å putte inn. Det virker også som at laget har trent veldig godt i sommer og ikke minst riktig. Alex og Hightower har satt sitt tydelige preg på laget og det minner litt som om “Sveiva stilen” med knall hard jobbing over hele fjøla er tilbake igjen. De har også hentet inn riktige spillertyper ala to-veis-spillere som er gode i både den defensive og den offensive delen av spillet. Savner nok litt på humor i garderoben da både Bjørnseth og undertegnede er ute av dørene 😉

Også Sveiva-trener Kent Martinsen har kommet med sine betraktninger om kampen.

Dette var den største prøven så langt i sesongen etter flere jevne kamper mot “de 3 beste”. De kampene ga selvtillit, men lite poeng. Hvordan takler vi lag som Nor 92? Er vi et lag å regne med? Vil vi legge oss på tempoet til motstanderen, eller vise at vi er et topplag?

Når kampen er i gang kommer svarene veldig fort. Vi fremstår som meget solide allerede fra droppen som Mac selvsagt vinner. Vi får mål i første og tredje bytt. Vi bare banker på og har 5-0 tidlig og før vi går til garderoben. Stikkordene som: gløden, første skuddet på mål, defensiven, vise hvem VI er mot våres tidligere menn og ikke minst kynisme har på en eller annen måte alle tatt med seg ut der. Så utrolig godt å sole seg litt i glansen etter denne perioden, men det er vel også den største faren her. Vi fremstår som meget fokuserte. Kynisme er et ord jeg liker veldig godt, men kan være vanskelig å få frem til ivrige gutter. Fokuset blir jo nettopp dette og hva vi kan gjøre før å fortsette i samme spor.

2. periode starter. Hvor er Nor 92? Der var det nok en helt annen stemning. Fikk tilfeldigvis noen gamle minner fra oss i fjor, som gjorde at det var godt å kjenne på å stå på våres side nå. Friskt igjen! Vi starter med å fortsette der vi slapp. Vi produserer hele veien, men Nor kommer etterhvert litt nærmere. Tror vi har 10 før en god kjenning av oss setter Nor’s første. Ser mer av Nor nå, men det skulle jo også bare mangle. Samtidig blir man jo litt kravstor og irriterer seg uansett hvis hvis motstanderen slipper før lett til.

3. periode starter ikke i nærheten av de 2 første. Nor 92 får til masse på oss. Vi har glemt avtaler, stikkord osv osv. I ettertid er jeg faktisk glad for det. Vi har masse å prate om senere. Etter å ha satt treningsukas beste rekke på benken, får vi nytt fokus og setter fire til. Hele tiden har vi spillere som tar ansvar når andre sliter. En fantastisk styrke i et lag. Uansett hadde den rekka helt spesielle oppgaver, som koster krefter, men som gjør at NOR 92 får kjørt seg også.

Liker egentlig ikke å trekke fram enkeltspillere, men ønsker bare å nevne at kampens aller beste førsteforsvarer og tremål-scorer Andreas Valbye fikk bestemannspris og hadde en statistikk på hele 10-1!! Rekka hans er vel ikke så langt unna den statistikken de heller. Mac banker inn tre mål i samme rekke og fremstår som den kjempen han her. Våres alltid tålmodige Petter blir den treffsikre trygge spilleren som vi har sett på trening i det siste og fiker inn tre mål han også!! Keeper Nordlii henter fram redninger som bare han kan og gjør NOR 92’s dag bare verre. I tillegg treffer NOR 92 tverleggeren i hvert fall 4 ganger. Her har vi flyt, og får en bedre statistikk.

NOR 92 har en fin gjeng med folk jeg virkelig liker med mange gode spillere. Derfor vet jeg at dette var en solid seier. Håper de får nullstilt seg og jeg blir ikke overrasket om poengene begynner å trille inn. Lykke til med det!