På søndag drar Sveivaherrene til Østfold for å møte Greåker. Fjorårets sølvvinnere fra både serie og NM ligger øverst på tabellen i skrivende stund. Det er liten tvil om at det kommer til å bli en tøff oppgave for gutta fra Stovner. Kan den unge Sveivatroppen revansjere fjorårets exit i kvartfinalen i NM?

Greåker har vunnet sine tre innledende kamper mot henholdsvis Fredrikstad, Nor92 og Akerselva (etter straffer). Dette har ført dem på toppen av tabellen. Sveiva står med en seier og ett tap så langt, men lagets forrige kamp mot Slevik viste at Sveiva kan hamle opp med de antatt beste lagene.

Etter en sterk fjorårssesong hvor de kjempet seg tilbake i toppen av norsk innebandy, har flere spådd at Greåker vil være med i toppen i år også. Willy Fauskanger har igjen gjort comeback, noe som er med på å forsterke en allerede god Greåkertropp.

Vi har tatt en prat med keeper Andreas Nordli og trener Alex Krzykawski for å høre deres tanker om kampen.

Hva skal til for å beseire Greåker, Nordli?
Dersom vi skal slå Greåker må vi være på fra start og fortsette med effektiviteten fra forrige kamp der vi satt sjansene vi skapte. I tillegg må vi være tighte bakover og ikke gi dem noe gratis!

Hva er målet med kampen?
Målet med kampen er jo selvfølgelig og gjøre en god kamp. Men om vi ser på målsettningene våre for sesongen der vi har satt oss på en 4/5.plass så betyr jo det at kampen mot Greåker ikke er en kamp vi er nødt til å vinne.

Hvem vil bli lagets nøkkelspillere på søndag?
Krippe og Palving vil bli viktige for oss. Det er to målscorere som er gode på å sette sjansene de får, noe vi er helt avhengige av for å slå Greåker.

Hva er dine tanker om kampen, Alex?
Vi fikk æren av å starte denne sesongen mot de tre beste lagene fra forrige sesong. Det er faktisk helt supert, synes vi alle sammen. Vi er et nykomponert lag som kun har en forsesong sammen. Vi kommer fra en fjorårssesong som var svært skuffende.

Vi forventet oss ikke poeng i noen av de tre første kampene, eller gjorde vi egentlig det? Vi hadde i hvert fall tro på oss selv, og med kombinasjonen kontinuitet og hardt arbeid er alt mulig. Tunet slapp med skrekken, og noen dråper i buksa. Slevik fikk med seg ett poeng hjem. Hva som skjer mot Greåker er nok best å oppleve live i hallen, mistenker jeg.

At vi har nådd et såpass høyt nivå allerede er smått utrolig. Men som Thanh (Tran Minh) sa etter forrige kamp: «vi begynner å bli en sammensveiset gjeng som skjønner poengene og hva som kreves. I tillegg til å være villige til å yte.

Greåkerkampen er den kampen jeg frykter mest av de tre første. For det første er de et veldig godt lag med kvalitetsspillere og en bra trener. I tillegg er det vanskelig nok å yte i kamp etter kamp. Tre bra prestasjoner i tre «toppkamper» på rad vil være fantastisk for oss. På tross av noen skader har vi en bra gjeng hvor alle ønsker å være på banen i minst 60 minutter. Det eneste jeg kan si helt sikkert om søndager er at Sveiva kommer. Og vi drar ikke derfra uten noe med oss tilbake.

Møt opp i Tinlundhallen søndag klokken 16 og hjelp gutta til årets første tre-poenger.