Sveiva-herrene har skaffet seg et overtak i kvartfinaleserien etter en ny borteseier og kan avgjøre det hele på hjemmebane på torsdag.

[vc_row css=”.vc_custom_1583817668121{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2019/11/PHV8660.jpg?id=17898) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1474736972529{background-color: rgba(0,0,0,0.2) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Ny seier i Skjeberghallen

Det ble et nytt tett og jevnt oppgjør da den tredje kvartfinalekampen skulle spilles. Sveiva-herrene hadde fått litt å tenke på etter kamp nummer to hvor man regelrett ble fraløpt i starten på den siste perioden.  Videoanalysen hadde gitt noen svar og slagplanen var lagt. Nå handlet det bare om å få det ut på banen også.

Hjemmelaget fikk den første avslutningen på mål etter allerede fem sekunder, men så falt kampen egentlig litt inn i samme spor som de foregående kampene. Det blir litt ‘ta og føle på’ hvor ingen av lagene velger og ta veldig høy risiko.  Men så etter drøye halvspilt periode smalt det. Tre mål på halvannet minutt sendte hjemmelaget i føringen med 2-1.  Et resultat som forøvrig stod seg perioden ut.

Det var Sveiva-herrene som startet den andre perioden best og utlignet allerede etter 26 sekunder.  Det var jevnt over en periode hvor Sveiva-herrene vare mer påskrudd. Man hadde skrudd opp tempoet en smule og var det klart førende laget. Gang på gang fikk vi etablert oss i offensiv sone og skapte flere vanskeligheter for hjemmelaget. Dette gav også resultater i form av scoringer.  Fire i tallet, inkludert den første helt i starten på perioden, og underlege 1-2 hadde blitt snudd til ledelse 5-4 etter 40 minutter.

Det ble litt drama i den siste perioden i denne kampen også. Først kom igjen Sveiva-herrene to mål foran. To-målsledelsen holdt seg ganske lenge, men med fem minutter igjen å spille fikk vertene presset inn reduseringen til 5-6. Dermed ble det noen spennende sluttminutter med spill 5 mot 6 utespillere og hvor Sveiva-herrene ble satt litt på prøve. Det mestret de galant i går. Stormen ble ridd av og istedet for utligning fikk vi pyntet på resultatet med to nye scoringer i det åpne Sarpsborg-målet.

Seieren betyr at vi nå har muligheten til å avgjøre kvartfinaleserien på torsdag i Rommenhallen. Vi håper på full hall og mye støtte fra Sveiva-publikummet. Kampstart er kl. 20:00.