SONY DSC

GULLET er sikret

Et heltent Slevik møtte opp i Rommenhallen i går kveld. Det var tydelig at troen på seriegull fortsatt var til stede. Sveiva på sin side var kun avhengig av ett poeng på de tre siste kampene for å ta sitt tredje seriegull på rad.

Slevik starter kampen best.  Tempoet er høyt, og begge lag kommer på sjanser. Slevik er flinke til å roe ned spillet, og til å holde ballen i laget. Sveiva klarer ikke helt å finne roen når de vinner ball, og kommer det meste på kontringer. Slevik netter to ganger denne perioden. Liga står for Sveivas eneste scoring denne perioden.

Andre periode starter bra for Sveivas del. Vi har mye mer ball, og vi klarer å beholde den lengre i laget. I denne perioden er ikke Slevik like ballbesittende, og Sveiva er nå oppe i føringen. Lena kommer på et fint bueløp og setter ballen rett i vinkelen. Frida(som har vært ute med skade) får sjansen og sender hjemmelaget opp i ledelsen. Etter to perioder leder de regjerende seriemesterinnene 3-2. Det kan igjen vise seg at andre periode kan bli avgjørende mot Slevik.

Tredje periode er preget av to lag som gjerne ønsker å ta med seg begge poengene hjem. Det virker som om Sveiva klarer å ta med seg noe av roen fra andre periode. Kampen vaier frem og tilbake. Igjen er Liga frempå og setter sin andre for dagen. Slevik tar ut keeperen og får 4-3 scoringen. De siste to minuttene står Sveiva veldig godt i forsvar, og holder Slevik unna. Sluttsignalet går, og Sveiva kan igjen strekke armene i været.

Tre på rad

Etter søndagens seier mot Slevik, var det tredje seriegullet på rad et faktum. Det er ingen tvil om at dette er en meget sterk prestasjon. Sveivas damer har de to tidligere årene vunnet serien ganske komfortabelt, men årets serie har vært mye jevnere og de andre lagene har tatt flere skritt i riktig retning. Etter en turbulent start på sesongen, med to trenerbytter og tap i første seriekamp viser damene styrke og samhold, og tar hjem seriegullet for tredje året på rad.

Allikevel er sesongen langt fra over. To seriekamper mot Holmlia og Tunet venter, samt Regions cup finale mot BMIL. Det er vel heller ikke noe å legge skjul på at NM nærmer seg, og at de regjerende Norgesmesterne har noe å forsvare. Dette kommer til å kreve beinhard jobbing og den berømte laginnsatsen.

Sveivadamene får gjøre som tidenes vinterolympier, Ole Einar Bjørndalen, og legge gullmedaljen i skuffen i påvent av at det kan bli flere…

Kampfakta Rommenhallen søndag 23/2: Sveiva – Slevik 4-3 (1-2, 2-0, 1-1) – Skudd: 16-17
10.29: 1-0 Liga assist Julie