Sveiva-herrene startet NM-sluttspillet på best mulig måte og har tatt ledelsen 1-0 i kamper i serien som spilles best av 5 kamper.

[vc_row css=”.vc_custom_1583344000710{background-image: url(https://sveiva.no/wp-content/uploads/2020/02/DSC_1947.jpg?id=18166) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1474736972529{background-color: rgba(0,0,0,0.2) !important;*background-color: rgb(0,0,0) !important;}”][vc_column_text el_class=”annonse”]

Startet kvartfinaleserien med seier

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”annonse”][vc_column_text]

Sveiva-herrene var uten poengtap i 2020 helt til en uke gjenstod av seriespillet. Da ble det tre strake tap og man måtte litt overraskende gi slipp på topp-fire plasseringen. Sarpsborg sneik til seg hjemmebanefordel da de passerte Sveiva-herrene på tabellen og dermed startet årets NM-sluttspill på bortebane i Skjeberghallen for Sveiva-herrene.

Til første sluttspillskamp stilte Sveiva-herrene langt fra fulltallig.  Tunge navn som Bruland, Palving Christiansen, Gustafsson, Andreas Falkeid har vært ute den siste tiden.  Og til denne kampen måtte man i tillegg greie seg uten Casper Femtegjeld Sletten og Lukas Garcia. Man har hatt en aldri så liten vareopptelling i Rommenhallen og den siste uken har man både flyttet opp flere juniorer og hentet ned en gammel ringrev fra Sveiva 3 for å bøte på den litt tynne troppen. Forhåpentligvis kommer et par av disse navnene tilbake allerede til kamp nummer to, men til den første kampen ventet en tøff test for et skadeskutt Sveiva-lag.

På benken hadde også Sveiva-herrene fått inn et nytt ansikt. Sveivas G17 trener Jan Frode Snellingen er hentet inn for å bidra med sine taktiske evner i sluttspillet. Om det var det vi så resultatet av allerede i den første kampen er ikke godt å si. Men det er liten tvil om at Sveiva-herrene gjennomførte en taktisk  meget bra kamp. Man var tålmodig og nøye i det meste man foretok seg.  I tillegg var innsatsen og offerviljen på topp og det var ikke allverden hjemmelaget fikk til.

Sveiva-herrene hadde for det meste god kontroll og med 6-2 ledelse 12 minutter før slutt var grunnlaget for seieren lagt. Sarpsborg gjorde det spennende de siste minuttene med tre reduseringer, og kampen ble unødvendig spennende sett med Sveiva-øyne.  Heldigvis fikk vi litt hjelp fra hjemmelaget til å ro av stormen da de dro på seg en 5-minutters utvisning. Med en mann mer de siste minuttene trygget vi seieren og har tatt føringen i kvartfinaleserien.